Zadar

David Lekaj poručio Miru Bulju: “Nije pristojno pljucati po pločniku grada i po njegovim građankama i građanima”

David Lekaj, predsjednik Odbora za gospodarstvo HNS-a zadarske županije uputio je otvoreno pismo Miru Bulju, bivšem MOST-ovom saborskom zastupniku, nakon što je isti, prema riječima Lekaja, vrijeđao građane grada Zadra. Podsjetimo, gostujući u Zadru, Bulj je kazao:

“Čini mi se da je to kazao gospodin Vrdoljak. Očito da za njega glasaju samo ovi uhljebi koje je pozapošljavao po tvrtkama s tij jedan posto. Most nezavisnih lista je skupina ljudi koji se bori i štiti nacionalne interese. To smo pokazali i u ovom slučaju. Po prvi put u Hrvatskoj dali smo optimizam, jer mi smo štitili ovu Vladu, a zajedno su HDZ, SDP i HNS i njihovi priljepci su srušili ovu Vladu, odgovorio je Bulj.”

[Odgovor bivšem saborskom zastupniku Miru Bulju povodom njegove današnje izjave u Zadru]

Poštovani gospodine Bulj,

HNS je stranka projekata i rezultata, ali i stranka antifašista.
Drago nam da ste konačno prošetali našim gradom Zadrom, ali osnovno pravilo bontona nalaže da nije pristojno pljucati po pločniku grada i po njegovim građankama i građanima, iako se radilo o političkoj kampanji. Zadar je davno prerastao razinu demagogije kojom se koristite u svojim nastupima. Zadarska politička scena se nameće u projektima i programima, a ne bajkama. To je nepisano pravilo prihvaćeno među svim političkim akterima. Stoga Vas podsjećam da je autocesta kojom ste se spustili u grad projekt HNS-a i naših osnivača Savke Dabčević-Kučar i Mike Tripala još iz proljeća ’71. godine, kojeg je HNS realizirao zajedno s partnerima. Prvi projekt POS-a je realiziran upravo u Zadru i danas se gradi treći kompleks za mlade zadarske obitelji, a diljem Hrvatske je izgrađeno na stotinu blokova POS-a. Da ne nabrajam dalje, to je naša politika u Zadru i diljem Lijepe naše, a takva će biti i naša kampanja. Također, dok Vaši ministri sjede u vladi i uredno podupiru odluke osvjedočenog profašista Zlatana Hasanbegovića, moram Vas podsjetiti da bi naš i Vaš grad bio grad u Italiji da nije bilo hrvatskih antifašista. Uostalom, Vi ste ušli u Hrvatski Sabor na listi koju je nosio gospodin Petrina, na osnovi projekata koje je on osobno realizirao u Primoštenu, jer građane zanimaju rezultati, ne demagogija i bajke.
Ali svatko ima pravo birati svoj put. Mi smo stranka projekata, stojimo iza svojih projekata i programa i spremni smo ginuti za njih!

David Lekaj, predsjednik
Odbora za gospodarstvo HNS-a zadarske županije





Related Articles

Back to top button