IzdvojenoZadarZADAR Sport

Dino Rađa: Jazine trebaju postati memorijalni centar zadarske košarke, nisam za rušenje

LEGENDARNI KOŠARKAŠ IZNIO STAV

Jazine su muzej grada Zadra, međutim, Jazine su isto tako nešto što je neupotrebljivo jer ti tamo ljeti, primjerice, ne možeš ni igrati ni trenirati tako da cijelu dvoranu treba nadograditi i unaprijediti. Pitanje je koliko je to realno potrebno gradu. Život ide dalje, Hajdukov Stari plac je otišao u povijest, sve se preselilo na Poljud i Poljud je postao meka za navijače Hajduka. Idemo naprijed.

Treba li ostati nekakav spomenik u sjećanje na zadarsku košarku, definitivno treba. U kojem smislu i u kojem smjeru, ne znam, ali kompromis zasigurno treba napraviti. Pričati o Jazinama kao Jazinama za mene je bespredmetno. Osobno, kada pričam o Jazinama i mojoj košarkaškoj karijeri, mogu samo pričati najbolje, ta godina koju sam proveo u Zadru bila je jedna od najboljih košarkaških godina u mojoj karijeri. Ali opet, mi previše robujemo tim stvarima i to je vrijeme prošlo. Zadar ima novu dvoranu na Višnjiku, dok danas u Jazinama igraju Puntamika i ostali klubovi.

Da se vratimo na bitno, nisam za rušenje dvorane Jazine, tu bi, po meni, trebao biti memorijalni centar zadarske košarke i to tako da se dvorana prije svega uredi na sve moguće načine i da liči na nešto. Opcija rušenja definitivno nije dobra.

Dino Rađa.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button