IzdvojenoZadar

Djelatnici Zadarskog sporta: Dilber nas tjera da se penjemo po krovu Mocira što je suprotno Zakonu o radu, pomozite nam

NOVE KEREFEKE

Ravnatelj Javne ustanove Zadarski sport koji je kaznio svoje djelatnike oduzimanjem 10 posto od plaće, pa im taj isti iznos vratio, o čemu je jedini pisao ZADAD News, danas opet postupa protuzakonito i na štetu svojih djelatnika.

Što će reći Državni inspektorat?

Kako doznaje ZADAR News od djelatnika sa Ravnica, jedne od dvorana s kojima upravlja Dilberov Zadarski sport, ravnatelj je natjerao dvojicu djelatnika da se popnu na krov dvorane Mocire, što je u suprotnosti s pravilnikom o Zakonu o radu, odnosno dijelu koji se odnosi na zaštitu na radu.

Djelatnici Zadarskog sporta ne smiju se penjati po krovu, a Dilber ih tjera upravo na to

– Ravnatelj maltretira i terorizira cijeli kolektiv mjesecima i tjera djelatnike da rade stvari za koje nisu plaćeni. Do kada će Državni inspektorat i gradonačelnik na ovo samo slijepo gledati – pita se jedna od osoba dobro upućena u zbivanja u vlasitoj ustanovi.

Kako doznajemo djelatnici koji su danas hodali po krovu dvorane Mocire utvrdili su kako se na krovištu iste nalaze ogromne rupe iako je krovište navodno sanirano novcem Grada Zadra.

– Ne da krov nije saniran nego pri početku svake kiše imamo slapove u dvorani. Krov je u derutnom stanju i nije renoviran – govori nam jedan od dugogodišnjih korisnika dvorane.

Dilber i Bušić prekršili Zakon o pravu na pristup informacijama

Za napomenuti je i podatak kako je ZADAR News u više navrata pokušao doći do odgovora Jurice Dilbera i resorne pročelnice Dine Bušić po pitanju rada same ustanove, ali i izbora članova Upravnog vijeća Javne ustanove Zadarski sport, ali odgovore u zakonskom roku nismo dobili pa se Dilberu i Bušić obratio Povjerenik za informiranje s obzirom da su prekršili Zakon o pravu na pristup informacijama, a kad dobijemo tražene odgovore, iste ćemo objaviti.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button