ZadarZadne-Izdvojeno

Don Grubišićev Savez za građansku i etičku Hrvatsku: Crvenimo se zbog poniženja koje nam priređuju beskičmenjaci

Povodom jučer objavljenog članka u kojemu smo ekskluzivno objavili vijest kako je Grad Zadar sklopio nepotreban ugovor s agencijom “Media” koja je ‘igrom slučajeva’ u vlasništvu Arijane Barabe, očekivano, prvo su se očitovali članovi zadarske oporbe. Tako smo jučer prvo dobili reakcije SDP-ovih gradskih i županijskih vijećnica, Omerke Šarić Frantin i Renate Sabljar Dračevac koje su oštro osudile sporni ugovor koji Arijani Barabi garantira 36 tisuća kuna godišnje za usluge “pressclippinga” (izrezivanje informacija iz tiska o nekoj temi).

O cijeloj priči danas se očitovao i Marko Pupić Bakrač, koordinator Saveza za građansku i etičku Hrvatsku za grad Zadar i zadarsku županiju i kolumnist portala ZDNews.hr kojega smo priupitali što misli o cijelom slučaju.

Ovaj primjer je živi dokaz da se preko pojedinih medija u Zadru pokušavaju ostvariti kojekakvi  ciljevi i interesi pri čemu se ne biraju sredstva. Pritom se ni najmanje ne vodi računa o pravilima struke i interesu javnosti za objektivnim izvještavanjem. Mislim da se svi pošteni novinari u gradu Zadru ovih dana crvene od srama zbog poniženja koja je njihova struka doživjela. Crvene se i svi pošteni građani ovog grada zbog poniženja koje su im priredili beskičmenjaci koji vode ovaj grad a koji su dali naš novac kako bi zaštitili sebe od razvlačenja preko medija. Ovim činom pristajanja na  ucjenu i reket te sramotom koju su time nanijeli sebi i svima nama kao i financijskom štetom koju su na taj način nanijeli gradu Zadru dokazali su da su nedostojni funkcija koje obnašaju. Moralno bi bilo da podnesu ostavke ali od nemoralnih ljudi bilo bi previše očekivati moralne poteze. Oni će otići na mnogo manje dostojanstven način kao i neke njihove kolege na državnoj razini.

 





Related Articles

Back to top button