112IzdvojenoZadar

Edvin Šimunov nije policiji prijavio krađu veće količine novaca u Liburniji

ZA RUBRIKU "VJEROVALI ILI NE"

Netko od zaposlenika Liburnije d.o.o. otuđio je nedavno veću količinu novaca, navodno 250.000,00 kn

Kako je sumnja pala na jednu od djelatnica koja je radila na obračunu plaća, s istom je raskinut Ugovor o radu te je tom prilikom uvjetovano da mora vratiti novac ako se utvrdi da ona stoji iza krađe. Edvin Šimunov, direktor Liburnije još od prošlog stoljeća, nije o lopovluku izvijestio policiju već je angažirao neovisnog financijskog stručnjaka koji je trebao utvrditi je li bilo lopovluka i koliko je lopovluk “težak”, piše Megamedia

Čini se da je taj “neovisni financijski stručnjak” utvrdio da je lopovluka bilo, a onda je novac odjednom i vraćen Liburniji. Tada je uslijedila nova faza za direktora Šimunova koji je krenuo u kontrolu štete kontaktirajući neke od zadarskih redakcija u namjeri da zaustavi objave o lopovluku. Kako sada stvari stoje, u svom naumu je uspio. Osim portala Megamedia, ni jedan medij ne izvještava o ovoj skandaloznoj krađi u trgovačkom društvu kojem je Grad Zadar suvlasnik sa skoro 60%.

Zašto Edvin Šimunov nije o krađi izvijestio policiju? A znamo da nije jer imamo službenu potvrdu iz PU Zadarske da o lopovluku u Liburniji nemaju nikakvih saznanja i da, prema tome, nisu ni postupali. Čl.302.st.1. Kaznenog zakona RH glasi: “Tko zna da je počinjeno kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora deset godina ili teža kazna pa to ne prijavi iako zna da bi takvom prijavom bilo omogućeno ili znatno olakšano otkrivanje djela ili počinitelja, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.”. Nadalje, čl.302.st.2. Kaznenog zakona glasi: “Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se službena ili odgovorna osoba koja ne prijavi počinjenje kaznenog djela za koje je saznala obavljajući svoju dužnost, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili progonu po prijedlogu.”.

Ponavljamo pitanje: Zašto Edvin Šimunov kao odgovorna osoba u Liburniji, znajući za počinjenje kaznenog djela, isto nije prijavi čime se, moguće, ogriješio o Kazneni zakon? (NASTAVLJA SE…)

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button