IzdvojenoZadar

EKSKLUZIVNO: Ovaj dokument dokazuje da Općina Bibinje Ivanu Šimuniću nikad nije dala dozvolu za građevinske radove na općinskoj parceli

ZA MALO PROFITA

Redakcija portala ZADAR News došla je danas u posjed ekskluzivnog dokumenta koji dokazuje da Općina Bibinje nikad nije izdala odobrenje Ivanu Šimuniću ni A1 Telekomu da izvode građevinske radove na općinskom terenu na kojemu je postavljen ormarić zadarske Elektre.

VIDEO – 50 Bibinjaca tuži HDZ-ovca Ivana Šimunića zbog baznih stanica koje je postavio na krov kuće, njega baš briga za njihove probleme

U samom dokumentu jasno stoji kako Općina Bibinje nije izdala suglasnost teleoperaterima u svrhu iskopa odnosno spajanja bazne stanice na lokaciji Težački put i Obala kraljice Jelene u Bibinjama.

“Člankom 129. stavak 4. Prostornog plana uređenja Općine Bibinje (“Službeni glasnik
Zadarske županije” br. 10/08 i “Službeni glasnik Općine Bibinje” br. 03/11, 01/13, 02/14, 05/14, 4/16, 01/18, 05/20 i 01/22) određeno je: , Izuzetno, krovni antenski stupovi i prihvati se mogu smjestiti i unutar građevinskih područja na postojećoj građevini uz uvjete: ne na dječjoj ustanovi i školi, da se u cilju zaštite zdravlja Ijudi ne prekoračuju temeljna ograničenja i granične razine propisane posebnim propisom u pogledu zaštite od elektromagnetskih polja, da se nalazi izvan granica utvrđenih zona zaštite nepokretnih kulturnih dobra, odnosno povijesnih graditeljskih cjelina i vrlo vrijednih dijelova prirodne baštine i infrastrukturnih
koridora”.

U prijevodu, za potrebe osobne koristi Ivana Šimunića i postavljanja baznih stanica protuzakonito su vršeni građevinski radovi na parceli koja se nalazi u vlasništvu Općine Bibinje.

Što je Šimunić sve spreman napraviti za malo profita?

Sada je jasno da je Ivan Šimunić, od kojega se distancira sve više HDZ-ovaca u stanju učiniti bilo što, pa i nešto protuzakonito za nešto malo sitnoga profita, a sve ba štetu svojih sumještana koji večeras s početkom u 19h organiziraju prosvjed u Punti, na adresi Težački put, odnosno ispred kuće Ivana Šimunića.

50 Bibinjaca tužilo Šimunića, njega nije briga što ugrožava zdravlje svojih sumještana

Nije zgorega napomenuti ni podatak kako je čak 50 mještana Bibinja podnijelo tužbu protiv Šimunića, a prvo ročište trebalo bi se održati za nekoliko dana.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button