IzdvojenoZadarZADAR Sport

Enio Meštrović i Marko Vučetić glasali protiv izgradnje atletskog i nogometnog kompleksa na Skročinima

IPAK ZELENO SVJETLO

Izgradnja atletskih i nogometnih terena s infrastrukturom na predjelu Skročini drugi je veliki strateški projekt Športskog centra Višnjik, rekao je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća njegov direktor Denis Karlović. Realizacijom gradnje terena i pripadajućih objekata, svjetske uvjete, nakon košarke i vodenih sportova na Višnjiku, ova dva sporta dobili bi svjetske uvjete i otvorili put razvoju sportskog turizma.

Protiv prijedloga glasali su samo vijećnici s liste Enija Meštrovića i Marko Vučetić. Meštrović je u nekoliko navrata za govornicom rekao da je projekt vrhunski, ali za njega neće glasati, kao za niti jedan drugi prijedlog, dok se ne realizira njihov zahtjev za aplikacijom i transparentnom trošenju proračuna. Isti razlog naveo je i Vučetić.

Pozitivne su bile reakcije vijećnika HDZ-ove koalicije, ali i nezavisnog Damira Biloglava.

– Izgleda lijepo i ohrabrujuće, ne vidim niti jedan razlog za glasanje protiv. Nadam se samo da ovim nećemo izgubiti Bagatovo igralište i Stanove, rekao je Biloglav.

Pročelnik Darko Kasap rekao je da Bagatovo igralište ostaje, a jamstvo za to je prostorno-planska dokumentacija za Tehnički školski centar, u kojemu je na toj lokaciji predviđeno isključivo igralište. No taj prijedlog za sada stopira većina u Gradskom vijeću.

Marjana Botić pohvalila je činjenicu da je jedan teren iscrtan za bacačke discipline te se nada da će tako ostati i u detaljnom urbanističkom planu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button