112IzdvojenoZadar

Erlić jurio više od 90 na sat kroz naselje. Kažnjen manjom kanzom od minimalne, nije mu prvi put

NEKI SU JEDNAKIJI OD DRUGIH

Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prekršio je Zakon o sigurnosti prometa na cestama prošle godine, u vrijeme kada je bio državni tajnik, piše Index.

Ministar je na zadarskom Općinskom sudu priznao ono što mu se stavlja na teret te je kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 201 eura. Radi se o pravomoćnoj presudi pa Erlić nema pravo žalbe.

Erlić je u siječnju prošle godine vozio preko ograničenja u naseljenom mjestu. Policija ga je 13. siječnja 2020. iza 21 sat snimila kako u Zadru, u Ulici 84. gardijske brigade vozi 95 km/h, a ograničenje je bilo 50 km/h.

Erlić: Ubuduće ću biti pažljiviji i neću kršiti ograničenja

Policija je Erliću obračunala 10 posto sigurnosne razlike te je protiv njega u ožujku 2022. podnijela prekršajni nalog prema kojem je ministar za 35 km/h prekoračio dopuštenu brzinu.

Iz presude proizlazi da je Erlić bio svjestan svoje prebrze vožnje, ali da je ipak uložio prigovor. Zbog toga je slučaj završio na zadarskom Općinskom sudu.

“Navedeni prekršaj sam počinio vozeći se iz Zagreba, a obzirom da se radi o mojoj redovnoj ruti pazim da se pridržavam prometnih ograničenja. Tako da su ovakvi prekršaji iznimka. I ubuduće ću biti pažljiviji i neću kršiti ograničenja”, rekao je Erlić u obrani koja je došla sudu u Zadar.

Kažnjen kaznom manjom od minimalne

Erlić je proglašen krivim jer je već osuđivan za kršenje ograničenja brzine, navodi se u presudi. Izrečena mu je novčana kazna od 201 eura. Predviđena novčana kazna za prekršaj koji je Erlić napravio, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, iznosi od 390 do 920 eura. Erlić je dobio kaznu manju od minimalne. Sud smatra da će se “takvom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne sud je Erliću kao olakšavajuću okolnost cijenio iskreno priznanje okrivljenika i dosadašnju neosuđivanost.

Ministar će osim kazne morati podmiriti i sudske troškove.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button