ZadarZadne-Izdvojeno

GAŽENICA – Lučka uprava uskoro će zatražiti lokacijsku dozvolu za izgradnju kontejnerske građevine

LLUKA_GAZENICA160807-01_thumb-300x1742Uskoro bi Lučka uprava u Zadru trebala tražiti lokacijsku dozvolu za privremenu građevinu koja će u Gažnici sastaviti od kontejnera.

Dok se čeka rješenje za veliku putničku zgradu u Novoj luci Gaženica, kontejnerski terminal, bit će postavljen uz gat koji je namijenjen za lokalni trajektni promet i ribarsku luku, pojasnio je ravnatelj Lučke uprave Emil Bilić. Koliko će to privremeno rješenje stajati znat će se kada se izradi troškovnik uz projektnu dokumentaciju koju radi, kao najpovoljniji ponuditelj, tvrtka Via Factum d.o.o.

Lučka uprava Zadar sklopila je 10. srpnja ugovor s Via Factum d.o.o., tvrtkom čije je sjedište u Biogradu.
Uz ponuđenu cijenu od : 449.800,00 kuna, bez PDV-a, rok za izvršenje usluga je 8 mjeseci prema dinamičkom planu.  Do preseljenja trajektnog promet s Poluotoka trebalo bi doći idućeg ljeta, najavio je Bilić.

Via Factum, čiji su osnivači Tomislav Škara i Đani Zrilić. tim su ugovorom dobili i projektantski nadzor koji će uslijediti tijekom izvršenja ugovora o
građenju i montaži projektirane građevine.

Na istom natječaju protukandidat bila im je  tvrtka Rijekaprojekt, koja je prije nekoliko godina s Marina projektom ugovorila posao od 39 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije nove luke Gaženica.

Riječani su htjeli raditi i privremeno rješenje pa su se javili i na posljednji  natječaj Lučke uprave za koji je javna nabava bila pola milijuna kuna. Bili su nešto skuplji, ali se nisu žalili na izbor Via factuma, navodi se u službenom očitovanju Lučke uprave.

Na službenoj stranici Rijekaprojekta Gaženica se ističe kao referentni projekt, a iz te službene informacije proizlazi kako je austrijski Strabag (izvođač radova 1. i2. gaze Gaženica te su se javila i na natječaj za izgradnju spornog terminala, posao vrijedna oko 50 milijuna eura, op.a) a ne Lučka uprava, naručitelj izvedbenog projekta i projektnog nadzora za Trajektni terminal.

Rijeka projekt za sedam milijuna kuna ugovorila je projektantski posao za Kontejnerski terminal luke Gaženica, a na njihovoj stranici navodi se kako je za glavni projekt naručitelj Lučka uprava Zadar d.o.o.





Related Articles

Back to top button