IzdvojenoKolumneZadar

Gdje se sakrio zadarski “don” Kalmeta?

U posljednje vrijeme toliko spominjani Božidar Kalmeta jedini je političar koji se još nije očitovao o teškim optužbama koje je na njegov račun uputio Živko Šarić, nekadašnji vlasnik parcele na Relji na kojoj se nalazilo više objekata uz toliko spominjanu gostionicu Putnik.

Novinari su u posljednjih nekoliko dana uspjeli doći do Zvonimira Vrančića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra i gradonačelnika o čijem mandatu je izdana sporna građevinska dozvola za nastavak gradnje Poliklinike iako je u to vrijeme formalno pravni vlasnik terena na kojemu se ista gradila bio Živko Šarić. Vrančić na novinarske upite nije odgovarao, ali je zato reagirao sramotno pozvavši na novinare policiju kazavši organima reda lažno da su mu novinari prijetili, što nije točno jer je cijela snimka razgovora Domagoja Margetića s Vrančićem objavljena javno.

Vrančić lagao policiji da mu novinari prijete

Na Vrančićev redikulozni vapaj upomoć policija je reagirala još sramotnije s povlačenjem novinara za ruku i prijetnjom odvođenjem u policijsku postaju. Taj scenarij koji je zamislio policijski službenik, nekakav šef smjene koji je više djelovao djelovao kao zaštitar prerušen HDZ-ocu odoru nego policajac, hvala Bogu, nije realiziran. 

Blijedi Livsković

Zdravko Livaković, blijedog i pokislog lica također se suočio s nizom pitanja koja mu je postavio novinar Domagk Margetić, no ni on, kao ni Vrančić na njih nije htio odgovarati.

Standardni Dukić i kukavica Kalmeta

Od Branka Dukića smo dobili odgovore kakve smo, nažalost i očekivali, no kukavički bijeg i skrivanje Božidara Kalmete je zaslužuje poseban orden ua kukavičluk. Taj “hrabar” lik od kojega pod navodnike “svi strepe” kao posljednja kukavica zaključao se u prostorije HDZ-a u ulici Andrije Medulića nakon što su ga novinari posjetili i najavili se kako bi mi postavili nekoliko pitanja.

Umjesto odgovora, Kalmeta je angažirao svoje poslušnike koji su posredno i neposredno tražili od potpisnika ovih redaka da prestane pisati o njihovom voljenom vođi, kukavici iz Arbanasa koji je toliko hrabar da se boji odgovoriti na tvrdnje Živka Šarića da je organizirao mafijašku organizaciju koja ga je reketarila.

Između ostaloga, valja i to naglasiti, Kalmeta je, kako smo danas doznalo, posljednjih dana od nekoliko svojih poznanika zatražio da ga izvještavaju o tome gdje se novinari koji ga žele pitati o tvrdnjama Živka Šarića – nalaze i gdje se kreću.

Kalmeta angažirao Darija Vrsaljka da prati novinare

– U tome mu pomažu Dario Vrsaljko o njegovi iz mladeži zadarskog HDZ-a koji danima pokušavaju upratiti vas i vašeg kolegu. Kalmeta i podanici ujedno su stvorili i izvjesne teorije zavjere kako vas i vašeg kolegu osigurava srpski automobil s diplomatskim registarskim oznakama i slične gluposti – kazao nam je čovjek vrlo blizak Kalmeti.

Teške optužbe na račun Kalmete od strane pokradenog Živka Šariča

Bilo kako bilo, na odgovorima koji su itekako od interesa javnosti ćemo inzistirati sve dok se “preuzvišeni” arbanaški “mini don” ne udostoji odgovoriti na ozbiljne optužbe koje je na njegov račun uputio Živko Šarić.





Related Articles

Back to top button