ZadarZadne-Izdvojeno

Gotovina: Podupirem Vladu i volju građana

Dobro raspoložen nakon prve noći u svojoj obiteljskoj kući, general Ante Gotovina pojavio se među novinarima. Iako se razgovaralo uglavnom o dojmovima sa sinoćnjega dočeka, general nije mogao izbjeći pitanje objave registra hrvatskih branitelja. “To su političke teme i to pripada politici. Već sam rekao da sam ja običan građanin. Ja dajem potporu Vladi. To su institucije. Građani biraju i kada je većina izabrala tu Vladu mi je podupiremo i uživamo u svakom dobrom potezu”, rekao je general Gotovina.

Novinare je zanimalo i koliko je teško nakon tolikih godina provedenih u haškome pritvoru ponovno se vratiti u svakodnevicu. “To je disciplina. Morate misliti i ne prepustiti se stihiji, nego gledati naprijed i vjerovati, ne izgubiti optimizam. Ja sam uvijek vjerovao u to jer sam znao da je istina na našoj strani i došli smo do cilja. To je poglavlje zatvoreno, a novo je ispred nas. Ono je prazno i sada ga pišemo mi svi zajedno”, odgovorio je Gotovina.

General Gotovina je na kraju rekao kako se sada želi posvetiti svojoj obitelji i prijateljima, te se opustiti na moru. Novinare, koji su ga čekali ispred obiteljske kuće u Pakoštanima počastio je kolačima i sendvičima. Uz suprugu Dunju, s njim je bio i odvjetnik Luka Mišetić, za kojega je Gotovina rekao da mu više nije samo branitelj, nego i prijatelj.

Mišetić je najavio da će generalov odvjetnički tim do petka prijaviti Carlu Del Ponte, bivšu hašku tužiteljicu, švicarskoj odvjetničkoj komori. Komentirao je i najavu srbijanskoga tužiteljstva o novim dokazima protiv trojice hrvatskih generala, koje je Haški sud oslobodio. “Po pravilima Haškoga suda nijedna država nema pravo procesuirati one koji su oslobođeni pred Haškim tribunalom za isti događaj. Prema tome ne postoji nikakva mogućnost da bi generali Gotovina, Markač i Čermak mogli biti procesuirani pred bilo kojim drugim sudom”, rekao Mišetić.





Related Articles

Back to top button