ZadarZadne-Izdvojeno

Grad Zadar kupio sliku od 60 tisuća kuna; bijesni Pešut: “Što te boli ku*** gdje je slika”

Mario Pešut (Foto: Voxportal)
Mario Pešut (Foto: Voxportal)

Kada su u pitanju umjetnine, slike i fotografije, Grad Zadar očito se dobro ne snalazin. Dugo Zadranke i Zadrani pamte “preuređenje” male vijećnice iza koje je svojedobno odrađena jedna od najvećih sramota u povjesti ovog višestoljetnog grada. Naime, opće je poznato da je tada po naredbi Božidara Kalmete skinuta generala Ante Gotovine nakon što se neki strani diplomat zgrozio vidjevši sliku heroja Domovinskog rata na zidu.

No, današnja priča nije vezana za sliku generala Gotovine. Radi se o novoj sramoti gradske uprave koju su zadarski vlastodršci pokušali sakriti od očiju javnosti. Naime, prema podacima dostupnima redakciji portala ZDNews.hr, Grad Zadar kupio je sliku nepoznatog autora, te je istu platio jednog galeriji u Zagrebu više od 60 tisuća kuna! Iako ste možda pomislili kako se radi o nekoj vrijednoj umjetnosti, varate se. Spomenutu sliku, prema našim informacijama, nije radio nitko od poznatih akademskih/školovanih slikara, pa je tako, također prema procjeni našeg sugovornika koji se razumije u slike, vrijednost iste manja i od 500 kuna.

Kako smo uspjeli doznazi, slika je neko vrijeme provela u uredu pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb, Marija Pešuta. Kada smo pokušali provjeriti kod samog pročelnika nalazi li se sporna fotografija još uvijek u njegovom uredu, on nam je, na svoj, već viđeni divljački i bezobrazni način odgovorio sljedećim riječima: “Što tebe boli ku*** gdje se nalazi ta slika” uz još poneku neprimjerenu opasku.

Napada žene i branitelje

Očito pročelniku na kojega se radi zlostavljanja žale uglavnom žene ne zna osnove kulturnog ponašanja. Nakon toga je razgovor s pročelnikom završen. Za istaknuti je i podatak kako je pročelnik Pešut u više navrata napadao branitelja koji je mirno, bez izgovorene riječi prosvjedovao ispred zgrade Grada Zadra.

A gdje se nalazi sporna slika ne zna ni Radovan Dunatov, pročelnik za sport i kulturu, preko čijega ureda je ista slika trebala biti kupljena.

– Ne znam o kojoj slici pričate, uputite dopis Gradu Zadru pa ćemo postupiti službeno – kazao je kratko Dunatov ZDNews.hr-u

Upit smo, dakako i uputili. Međutim, prema informacijama dostupnim redakciji našeg portala, slika i dalje visi u uredu Marija Pešuta, no kako je normalnim ljudima komunikacija s njim uglavnom neizvediva, ostaje nam za vidjeti na koji način će Grad Zadar opravdati ovo rastrošno ponašanje i bacanje novca, dok s druge strane, upravo Pešutov odjel mjesecima kasni s isplatama socijalnih naknada onim najpotrebnijima.

 





Related Articles

Back to top button