ZadarZadne-Izdvojeno

Grad Zadar: Šimičević nije potpisao zapisnik o odbijanju Kalelarge!

Jedan od prvih potpisnika peticije bio je predjesnik Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Rade Šimičević
Jedan od prvih potpisnika peticije bio je predjesnik Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Rade Šimičević

Povodom novih događaja, Građanska inicijativa Svi za Kalelargu, medijima je poslal novo priopćenje kojime potvrđuju činjenicu kako Rade Šimičević još uvijek službeno nije pogazio svoj potpis, već bi to trebao učiniti u narednim danima kada bi trebao potpisati službeni zapisnik o odbijanju uvrštenja Kalelarge na sljedeće Gradsko vijeće.

Priopćenje inicijative Svi za Kalelargu prenosimo u cijelosti:

Unatoč izjavama predsjednika Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Rade Šimičevića, kako je donesena i potpisana odluka da prijedlog Građanske inicijative Svi za Kalelargu ne ide na sljedeće Gradsko vijeće, jučer se u novinarskim krugovima pojavila informacija, koju danas i službeno potvrđuje pročelnica Mirjana Zubčić, kako Rade Šimičević nakon sastanka gore spomenutog odbora – nije htio potpisati konačni zapisnik koji je trebao biti dostavljen medijima neposredno nakon donošenja odluke.

Zašto Šimičević do danas, 24. rujna 2014. godine nije potpisao zapisnik, ne znamo. U Gradu Zadru pokušavaju se izvući birokratskim odgovorima, no što dublje zaposlenici Grada Zadra ulaze u obrazloženja, to ih brže demantiraju drugi zaposlenici. Što se zapravo dogodilo, vjerojatno znaju samo gradonačelnik Božidar Kalmeta, i sam Šimičević. Osim najprizemnijeg licemjerja Rade Šimičevića koji je pregazio svoju riječ i svoj potpis, njegov je čin izdaje građana Zadra u očima javnosti, ali i svoje struke posljednjih dana okarakteriziran kao političko-beskičmenjački. Također, bitno je za istaknuti i kako Grad Zadar opet funkcionira kako bi trebao, o čemu potvrđuje i dokument koji vam dostavljamo u prilogu.

Naime, prema dostupnim informacijama, Referentica za pripremu sjednica Gradskog vijeća, koja je zajedno sa pročelnicom Zubčić vodila službeni zapisnik gore navedenog odbora, imala je dokument koji je Rade Šimičević, vidno nervozan i ljut, tada je, kao i jučer i danas – odbio potpisati! Kada će dokument Šimičević potpisati, pitanje je samo vremena. Valjda će Rade konačno održati svoju riječ koju je dao u dva navrata na sastanku s predstavnicima inicijative Svi za Kalelargu. Citiramo, kazao je, “glasat ću onako kako mi partija kaže”. Pa, Rade, konačno potpišite ono za što ste glasali na Odboru za preimenovanje ulica i trgova. Odnosno, još jednom dobro pogazite svoje dostojanstvo i konačno skupite hrabrosti i potpišite odluku protiv onoga što ste u subotu 3. svibnja 2014. godine potpisali na KALELARGI.

S poštovanjem, Građanska inicijativa Svi za Kalelargu

U Zadru, 24. rujna 2014.

izjava





Related Articles

Back to top button