IzdvojenoZadarZADAR Sport

GRAĐANSKA INICIJATIVA ‘JAZINE ZAUVIK’: Dosta je samovolje Božidara Kalmete, dođite u petak u 18 sati na prosvjed protiv rušenja Jazina

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Građanska inicijativa Jazine zauvik poslala je medijima priopćenje povodom prosvjeda kojega će održati u petak 22. travnja s početkom u 18 sati ispred dvorane Jazine. 

Povod je i više nego jasan – istraživački rad portala ZADAR News razotkrio je plan Božidara Kalmete i njemu nižerangiranih podanika da sruše kultnu dvoranu Jazine. 

Sve to bilo je i više nego dovoljno savjesnim građanima da organiziraju prosvjed. 

U međuvremenu je na Facebooku kreirana i grupa STOP RUŠENJU JAZINA koju podržava preko 1300 građana, a tamo je danas i objavljen video Vencija Jurina, člana Inicijative koji je osobno prozvao Božidara Kalmetu za devastizaciju Zadra. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

[priopćenje javnosti]

Poštovani Zadrani i prijatelji Zadra,

Ukoliko ne želite dopustiti daljnje provođenje politike sustavnog uništavanja i omalovažavanja zadarske povijesti pozivamo vas da se pokrenete i dođete na PROSVJED PROTIV RUŠENJA DVORANE JAZINE u PETAK 22.04.2022. u 18 sati ispred dvorane.

Želimo da se dvorana Jazine trajno pravno zaštiti od rušenja kao muzej zadarske košarke i simbol ponosa generacija Zadrana!

Ne želimo dodatno politizirati ovu temu ali nećemo nijemo promatratrati kako nam simbole grada uništavaju oni kojima je gradska blagajna samo osobni bankomat.
DOSTA JE SAMOVOLJE BOŽIDARA KALMETE I SKUPINE ODABRANIH!

Pozovite svih na prosvjed – stari i mladi, žene i dica – svi! Podjelite slike iz Jazina, napišite status, snimite video u kojem pozivate prijatelje da se odazovu prosvjedu, napravite bilo što samo ne promatrajte u tišini kako nestaju simboli našeg grada!
ZADRANI ZAJEDNO PROTIV RUŠENJA DVORANE JAZINE!

Sve dodatne informacije pronađite u facebook grupi STOP RUSENJU JAZINA, te na stranici INICIJATIVA GRAĐANA #JAZINEZAUVIK

Organizacijski odbor inicijative građana JAZINE ZAUVIK!

Nenad Funčić
Venci Jurin
Frane Brajković
i ostali

#JAZINEZAUVIK #ZADARZADRANIMA

Frane Brajković / Foto: Hrvoje Bajlo (ZADAR News)





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button