IzdvojenoZadar

HDZ-ov pročelnik Darko Kasap novinara Bajla udario šakom, izbio mu mobitel i ukrao ga, udario je i novinara Margetića pa obojici zaprijetio smrću

SVINJSKO PONAŠANJE KALMETINOG KRIMINALNOG KLANA

Kolega novinar Domagoj Margetić i ja danas smo se u Zadru počeli baviti istraživanjem prenamjene jednog zemljišta za koje postoji osnovana sumnja da je protuzakonito prenamijenjeno i da je netko od članova Kalmetine mafije samo na toj prenamjeni zaradio 15 milijuna eura.

Novinari istraživali Kalmetinu mafiju i protuzakonitu prenamjenu zamljšta pa ih pročelnik Kasap udarao

Kako bi provjerili navode iz dokumentacije koja nam je dostupna, otišli smo u Poreznu upravu Zadar kako bi porazgovarali i s pročelnicom iste, Marijom Magaš, međutim, ona nas nije htjela primiti pa smo pokušali doći i do Martina Ilića, ali on se nije javljao na telefon. Kasnije smo u Poreznoj upravi doznali da je Ilić na godišnjem odmoru.

Nakon toga uputili smo se uputili prema gradskoj upravi kako bi o cijeloj aferi iza koje, prema vrlo ozbiljnim dokumentima i navodima ozbiljnih ljudi stoji Kalmetina mafija premrežena po brojnim javnim institucijama. U Grad Zadar smo o svemu tome htjeli porazgovarali s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i pročelnikom za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darkom Kasapom.

Tihomir Bakarić i Darko Kasap ukrali mobitel novinaru Bajlu i prijetili mu smrću. Kasap prijetio smrću i novinaru Margetiću 

Nakon dolaska na Narodni trg i popijene kave, zamijetili smo Darka Kasapa kako iz jednog kafića kreće prema zgradi Grada Zadra. Kolega Margetić prišao je vrlo ljubazno Kasapu i izgovorio ove riječi: “Kako komentirate navode o interesnim prenamjenama” nakon čega glavnog urednika ZADAR Newsa, Hrvoja Bajla, Darko Kasap udara svom snagom šakom u ruku u kojoj je držao mobitel. Pritom je Kasap desnim laktom prilikom ulaska u gradsku upravu udario Domagoja Margetića kazavši nam obojici “ubit ću vas”. U tom trenutku moj mobitel pada na pod i Kasap ga kupi s poda i odnosi na prvi kat gradske uprave. Tada kolega Margetić i ja pokušavamo doći do mobitela, ali nas u tome sprječava redar koji obećava da će nam vratiti mobitel. Tako je i bilo. Nakon nekih 5-6 minuta mobitel nam je vratio nekakav omanji ćelavi čovjek za kojega se kasnije ispostavilo da se radi o Tihomiru Bakariću, savjetniku Branku Dukića za kojega postoji osnovana sumnja da je u ime Dukića reketario pojedine poduzetnike, ali o toj temi jednom drugom prilikom i to vrlo detaljno. Nakon što je mobitel vraćen, pozvana je policija koja je došla i prvo obavila razgovor s Kasapom unatoč tome što su novinari prijavili napad na sebe. Nakon određenog vremena, novinar Bajlo ulazi u gradsku upravu kako bi pitao policajce hoće li ispitati njega i kolegu Margetića nakon čega Tihomir Bakarić Bajlu krade mobitel iz ruke i pred četvoricom policajaca iznosi niz prijetnji smrću. Pogađate, ni Bakarić ni Kasap nisu privedeni na obavijesni razgovor i nakon što je Bajlu vraćen mobitel priča završava.

Dukićev savjetnik i navodni reketar Bakarić: Što ti sve ovo treba da ulaziš u tuđe živote, tko te platio da sve ovo radiš?

Savjetnik za branitelje Branka Dukića Tihomir Bakarić, nakon što je novinaru Bajlu ispred čak četvorice policajaca iz ruke iščupao mobitel, koji pritom nisu napravili ništa, što je i vidljivo na donjoj snimci, Bajlu se obratio riječima: “Nećeš mene snimati, što ti ovo treba da ulaziš u tuđe živote. Tko te plaća i koja je cijena ovoga što radiš”. Bakariću je očito teško povjerovati da nitko ne mora nekoga plaćati da radi svoj posao, a je li on umješan u iznude u ime Dukića i nekih drugih ljudi, kao što nam govore brojni svjedoci, pokazat će vrijeme.

Podnesene četiri kaznene prijave protiv Kasapa i dvije protiv Bakarića, novinaru Bajlu onesposobljen mobitel 

Odlaskom u policiju, protiv Darka Kasapa podnesene su četiri kaznen prijave. Jedna zbog sprječavanja novinara u obavljanju svog posla, druga zbog napada na novinara kao službenu osobu, treća zbog prijetnje smrću i četvrta zbog krađe mobitela. U prijavi je navedena i činjenica kako pojedine funkcije mobitela više ne funkcioniraju i kako mobitel više nije u istom stanju u kakvom je bio, odnosno, oštećen je.

Istu prijavu podnio je i novinar Domagoj Margetić.

A kako je sve izgledalo kronološki pogledajte u kronološkom slijedu video zapisa ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button