ZadarZadne-Izdvojeno

01/6442750 HDZ-ovci sa službenog telefona stranke nazivaju građane, predstavljaju se kao lažna agencija i huškaju ih protiv Ive Bilića

ingrid_1369820993Zadarski SDP uputio je prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu te od Državnog izbornog povjernstva tražio kaznenu mjeru protiv onih koji se lažno predstavljaju da su agencija,  te zovu Zadrane i pitaju za koga će glasati. Kada je odgovor Bilić, tada ih lažima i klevetama na njegov račun odgovaraju od tog kandidata. Od DIP-a se traži zabrana takvog ponašanja HDZ-a.

Rekla je to Ingrid Antičević Marinović, kazavši kako je jedna obitelj koja im se požalila otkrila preko svog telefona, kako je poziv upućen s broja sjedišta HDZ-a u Zagrebu. Na konferenciji za novinare, sazvane tim povodom u SDP-u Ivo Bilić je kazao kako umjesto da slave pobjedu promjena, oni moraju reagirati na podmetanja kojima nije ni Goebbels ravan. To što njega blate, dodao je, daje mu još više energije i volje da promijeni uzrok takvog ponašanja. Njihov slogan “Zadar ne smije stati”, ima svoje korijene u paroli “kralja hrvatske privatizacije “Miroslava Kutle koji je rekao ako stanem, past ću. A to je interes onih koji znaju da dok je dotok novca kojeg kontroliraju, za njih neće biti problema, kazao je Bilić.

Prema njegovim informacijama za vrijeme radnog vremena obilaze se gradske tvrtke s lažima da ako dođe Bilić, tada će oni ostati bez posla.
– Upravo suprotno. Ja ću širiti Grad i njegovu funkciju servisa građanima. Prethodna je vlast napravila u svojih 20 i nešto godina samo jednu tvornicu, a to je tvornica mreža, ona u kojoj su svi koji su umrežili svoje osobne interese, ustvrdio je Bilić i najavio kako će u Zadar dovesti prvog čovjeka tvrtke Apple, kako bi Zadranima pokazao što znače inovacije, slobodoumnost i društvo u kojem najbolji dobiju posao.

Bilić se referirao i na četiri ponude koje su stigle za završetka Gaženica i još jednom kazao kako Kalmeta za taj projekt ima grižnju savjesti jer nije napravio, a mogao je ili ima neki interes. – Gaženica se nametnula kao tema lokalnih izbora kako bi se izbjegla pitanja za teme koje su u nadležnosti gradske vlasti. Pa se stalno ponavlja kako smo izgubili kredit Njemačke razvojne banke koja daje kamatu od 0.9 posto što nije istina, jer se radi o kamati koja je 1.9 posto i to promjenjivoj, kazao je Ivo Bilić, pozivajući samosvjesne građane da izađu u nedjelju na izbore .

HSLS-ovac Joso Knez, voditelj tehničke službe u Vodovodu rekao je kako je u tom gradskom poduzeću intenzivno zapošljavanje pred izbore. Na jedno radno mjesto, koje i nije toliko važno, prije je radila jedna, a sada tri do četiri osobe, istaknuo je Knez. On osobno nije imao pritiska obzirom da je angažiran na listi SDP-ove koalicije. HDZ-ovci znaju kakav sam ja, pa me ne diraju, kazao je Knez.

Telefonski broj s kojeg su HDZ-ovci maltretirali građane Zadra je: 01/6442750.

KLIKNITE ZA UVEČANU VERZIJU
KLIKNITE ZA UVEČANU VERZIJU





Related Articles

Back to top button