IzdvojenoZadarZADAR Sport

HDZ-ovci tvrde: “Branko Dukić odlučio je smijeniti Rubešu, cijeli Nadzorni odbor i Gunjevića”

RUBEŠA I EKIPA SAMI SEBI NAPUMPALI ASTRONOMSKE PLAĆE

Nakon što je Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar donio odluku o potpisivanju protustatutarnog ugovora s direktorom kluba Davidom Gunjevićem i dizanjem plaće na iznos od 20 tisuća kuna, o svemu se oglasio gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

On smatra kako dizanje plaće za direktora Gunjevića nije usklađena s odlukom gradonačelnika o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava iz 2020 godine, a i s obzirom na neizdrživo financijsko stanje o kojemu je i sam Gunjević pričao u više navrata, vrlo je nelogično da se direktorima napumpavaju astronomske plaće.

“Zbog stavke o proviziji od 5% ovdje ima posla i za Državno odvjetništvo”

Osim problematičnih plaća direktoru Davidu Gunjeviću u ugovoru stoji stavka kako ima pravo na proviziju od 5% na sklopljene sponzorske ugovore, što je u potpunosti protivno Statutu Košarkaškog kluba Zadar, što zna cijeli Nadzorni odbor na čelu s Antom Rubešom, ali i ostalim članovima.

U razgovoru za ZADAR News jedan član Nadzornog odbora kazao je kako je nemoralno i nepošteno da u ovakvim uvjetima David Gunjević ima plaću veću od 20 tisuća kuna.

– Nije fer, nije pošteno i upućuje na nezakonitosti. Žao mi je što se ovakve stvari događaju, ali ovdje je i više nego očito da netko višak od plaće dijeli s nekim na ruke. Ali to ne bi bilo sporno da se radi o privatnom, a ne javnom novcu. Ovo je novac svih građana Zadra i ovakvom ponašanju treba stati na kraj – govori nam izvor iz Nadzornog odbora koji uskoro namjerava podnijeti ostavku na svoje članstvo u istome.

“Furaju se na štednju, a protivno odluci gradonačelnika sami sebi potpisali najveće plaće”

Drugi izvor s kojim smo razgovarali visokopozicionirani je HDZ-ovac. On nas uvjerava kako će cijeli Nadzorni odbor raspustiti gradonačelnik Branko Dukić onog trenutka kada David Gunjević sam sebi isplati plaću koja je protivna odluci gradonačelnika Dukića.

– Gradonačelnik Dukić bi pojeo vlastito govno, da se tako slobodno izrazim kada bi ostavio na životu Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar ako David Gunjević sam sebi isplati plaću protivno njegovoj odluci. Furaju se na nekakvu štednju, a zapravo izvlače novac iz kluba na perfidan način. Formalno – pravno, Skupština kluba tada će razriješiti Nadzorni odbor i tu priča završava za cijeli NO, ali i direktora kluba. Mislim da je to jedino ispravno – uvjerava nas izvor.

Rubeša i Nadzorni odbor svjesno i namjerno krše Statut Košarkaškog kluba Zadar

A da gradonačelnik Dukić doista misli razriješiti Rubešin NO i njega kao predsjednika potvrdio nam je još jedan HDZ-ovac koji je nekoć obnašao funkciju člana NO u Košarkaškom klubu Zadar.

– To je gotova priča. Rubeša i NO, a samim time i direktor Gunjević više ne postoje, samo je pitanje vremena kad će ih Dukić sve razriješiti. Dakle, tu nema više “ako” ili “kako”, to je gotova stvar. Ovdje ima posla i za Državno odvjetništvo. Zamislite samo da je netko od HDZ-ovaca sam sebi potpisao nekakav postotak u ugovor, pa prokleli bi ga do devetog koljena i vjerojatno bi završio u istrazi. Ovdje stvarno ima posla za DORH, ali očito i za neke druge institucije – uvjerava nas bivši član NO-a.

Nakon vrućih dana slijedi hladan tuš

Što će se u konačnici dogoditi s Rubešom i NO-om kojega je dobio na silu i to nakon što je kao gradski vijećnik ušao u Gradsko vijeće na SDP-ovoj koalicijskoj listi, da bi kasnije glasao za HDZ-ov proračun, uz uvjet da mu se da na upravljanje NO KK Zadar, ostaje nam za vidjeti.

Slijedi li nakon vrućih ljetnih dana hladan tuš za Rubešu, NO i njegovog direktora Gunjevića i više je nego sigurno. I baš kao što je naš izvor rekao, više se ne postavlja pitanje “što”, “tko” i “kome”, već kada će očito nesposobna ekipa biti smijenjena.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button