IzdvojenoZadar
Aktualna tema

HDZ SE ODRIČE KALMETE: “On je stvar prošlosti, ovo s Longinom i Pupićem mu nije trebalo.”

Kada je prošlog četvrtka ekipa od čak šest inspektora u ranim jutarnjim satima upala u kuću županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača zbog navodnih prijetnji upućenih županu Božidaru Longinu, veleumovi iz zadarskog HDZ-a koji su organizirali politički progon vjerojatno nisu ni slutili kako će taj Longinov potez na koji je bio nagovoren biti vrlo štetan po zadarski HDZ, a ponajviše po Božidara Kalmetu, predsjednika županijskog odbora te stranke.

Kronologije radi, valja se prisjetiti kako se razvijao cijeli proces, od Pupićeve objave na Facebooku, pa do ukora kojega je Kalmeta dobio od samog vrha stranke.

Longin se danima sprdao s Pupićevim statusom na Facebooku, a Kalmeta ga je nagovorio da nakon 12 dana sve prijavi policiji

Kao što smo već pisali, Pupić Bakrač objavio je 8. listopada na Facebooku status sadržaja “Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj”. U razgovoru za ZADAR News, visokopozicionirani izvori iz zadarskog HDZ-a kazao nam kako je prije podnošenja prijave protiv Pupić Bakrača Longin o svemu izvijestio svog stranačkog šefa, Božidara Kalmetu koji ga je na kraju potakao da sve prijavi policiji. Ds stvar bude paradoksalnija, Longin koji se prepao za svoj život nakon 12 dana, kako tvrdi naš izvor, danima je putem WhatsAppa sa stranačkim kolegama dijelio screenshot sporne objave Pupić Bakrača.

– Longin se s tom objavom prvo sprdao i slao je okolo stranačkim kolegama kao screenshot putem WhatsAppa, da bi na kraju sve završilo kao ozbiljna prijava. Bilo bi dobro da policija pogleda Longinov, ali i mobitele HDZ-ovaca koji su screenshot te objave primili od samog Longina koji to tada nije uopće shvaćao kao prijetnju. Kažem, a i provjerljivo je, sprdao se s njom. Do obrata je došlo kada se Longin čuo s Božidarom Kalmetom koji mu je rekao da sve odmah prijavi policiji, što je ovaj i učinio – kaže naš izvor koji je želio ostati anoniman.

Izvor iz policije tvrdi kako do prijave nije smjelo doći

Od izvora iz zadarske policije doznali smo kako Longinov mobitel tijekom prijave koju je podnio protiv Pupić Bakrača, uopće nije izuzet iako su se na istome u aplikaciji WhatsApp nalazi screenshot navodne prijetnje Pupić Bakrača koju je Longin u šali slao stranačkim kolegama. A onda se u sve umiješao Božidar Kalmeta koji se sastao s Longinom i nagovorio ga da sve orijavi policiji. Dakle, logično, shodno gore navedenoj kronologiji Longin očito “prijetnju” nije shvatio onako kako je istu lažno opisivao dok je davao iskaz u policiji.

Sukus cijele priče je taj da je Pupić Bakrač cijeli dan proveo u policijskoj postaji, da bi na kraju iz iste izašao s kaznenom prijavom zbog navodne prijetnje zadarskom županu, Božidaru Longinu, ali i prekršajne prijave zbog “nesavjesnog čuvanja oružja”.

Kalmeta je u Zagrebu bio dvaput nakon objave Pupić Bakračevog statusa, žalio se stranačkim kolegama zbog javnih “napada na sebe” od strane članova Akcije mladih, ali i pisanja ZADAR Newsa

Prije nego što je Longin prijavio Pupić Bakrača policiji, kako doznajemo od više visokopozicioniranih izvora, Božidar Kalmeta bio je dvaput u Zagrebu. Jednom na Predsjedništvu stranke, 19. listopada, a drugi put pet dana prije, 14. listopada. Nije poznato s kim se tada sastao, ali se zna kako je nakon Predsjedništva stranačkim kolegama “prijavio“ kako se nad njim u Zadru vrši medijski reket.

– Kalmeta je u više navrata, ne samo ovaj put, ali i ovaj put stranačkim kolegama spominjao kako se nad njim vrši reket na portalu ZADAR News i kako praktički nema tjedna da se ne pojavi na naslovnici portala. Spominjao je i kako ga oporbeni vijećnici Akcije mladih godinama spominju u kontekstu korupcijskih afera, tvrdi naš izvor.

Posljednji podatak o tome kako se Kalmeta vrlo često nalazi na naslovnici ZADAR Newsa točan je, no Kalmetina konstatacija kako se radi “medijskom reketu” potpuno je glupa i promašena. Naime, ako je itko na ikoga vršio pritisak, onda je to radio Kakmeta prema ZADAR Newsu i potpisniku ovog članka na način da je preko direktora pojedinih gradskih tvrtki tražio da prestanemo pisati o njemu. Preko istih je više puta tražio i da s YouTube-a uklonimo video na kojemu je kao 25-godišnjak 1983. godine na zadarskom Forumu pjevao Titovoj štafeti mladosti.

Kalmeti ukor iz Zagreba radi štete koju je napravio stranci

Kad je cijela afera oko uhićenja Pupić Bakrača završila u javnosti, a županijski vijećnik ispao žrtva u očito montiranom procesu, kako doznajemo od svojih izvora, Kalmeta je proje dva dana opet pozvan na očitovanje u Zagreb, ali ovaj put ga nije zvao Andrej Plenković, već osoba “zadužena za Kalmetu i Zadar”.

– Realno, Kalmeta je napravio veliku štetu HDZ-u s ovim cirkusom oko Pupić Bakrača. Zašto je išao Longina nagovarati da prijavi Pupić Bakrača nakon 12 dana nikome nije jasno. Pa to je smiješno, tko bi uopće mogao povjerovati da se netko naknadno prepao za svoj život nakon 12 dana? Praktički su od Pupić Bakrača napravili žrtveno janje i ponizili HDZ. Ljudi se rugaju s HDZ-om i pojedinci s pravom mogu misliti da se radi o političkom progonu, a ne o realnom kaznenom djelu. To se vrhu stranke koji je detaljno izviješten o cijelom postupku nije svidjelo i Kalmeta je ukoren zbog cijelog nereda koji je nastao – tvrdi naš izvor iz samog vrha HDZ-a.

Drugi izvor ZADAR Newsa također tvrdi kako Kalmeta više ne uživa veliki ugled i povjerenje u stranci koje je do nedavno uživao. Slučaj Pupić Bakrač, kaže nam, došao je direktno do samog vrha stranke koji, kako doznajemo, više ne računa previše na Kalmetu.

– Istina je da je sam vrh stranke upoznat sa slučajem Pupić Bakrača, ali i podatkom kojega ste vi objavili, a taj je kako je Kalmeta osobno nagovorio Longina da prijavi Pupić Bakrača. To se vrhu stranke nije svidjelo i Kalmeta je praktički ukoren zbog toga – kaže naš dobro upućeni izvor.

HDZ se suptilno odriče Kalmete

‘Kalmeta je stvar prošlosti kada je u pitanju stranačka politika, da mu nije Šeksa bio bi to i ranije. Na posljednjim Parlamentarnim izbora izborima u Zadru osvojio 5400 glasova i nije uspio ući u Sabor’

Kada smo ga pitali što bi “ukor” mogao značiti, kazao nam je kako je Kalmeta već sada stvar prošlosti kada je stranačka politika u pitanju.

– Koliko on kotira u samom HDZ-u najbolje govori podatak kako je dobio 16 tisuća preferencijskih glasova tako što se po selima uvelike lobiralo da se glasa za njega, a ne za druge s liste. Korištena je i stranačka infrastruktura za njega osobno i praktički da nije bilo glasova iz svih općina u županiji, on bi katastrofalno prošao. U samom Zadru Kalmeta je osvojio točno 5400 glasova i unatoč željama da uđe u Sabor, on nije ušao. Kad je vidio da neće proći i da ga Plenković ne želi, lobirao je da prođe Dario Nakić. Na kraju nije ni on ušao nego medicinska sestra Nikolina Baradić. Što se politike tiče, da mu nema Šeksa, Kalmeta bi odavno bio arhiviran. A i ovako je, samo mu to nitko još nije rekao – za kraj će naš izvor.





Related Articles

Back to top button