IzdvojenoZadar

Hrabre profesorice koje su dobile nezakonite otkaze, Zrinka Škara i Anđela Vulin pozitivke su 2021. godine

ČESTITKE DAMAMA

Nekoliko dana nakon što su čitatelji portala ZADAR News odlučili kako je negativac godine u 2021. bio direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Mario Paleka, mnogi su nas pitali zašto smo birali samo negativca godine.
Za sve one koji drže do našeg mišljenja, kriterija i standarda koje je postavio portal ZADAR News otkrivajući upravo najveće afere Paleki i sličnim palekama, danas smo odlučili proglasiti pozitivce godine. Onako, prema vlastitoj procjeni i prema svemu onome što zdrav razum nalaže.

Hrabre žene 

Dvije hrabre žene, zviždačice unutar trulog i raspadnutog prosvjetnog sustava, profesorica francuskog i engleskog jezika, Zrinka Škara i pedagoginja Anđela Vulin završile su na ulici s otkazima samo zato što su upozoravale na anomalije i nepravilnosti u radu ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru, Ivice Kera. Naravno, Kero je postupao onako kako je postupao, kako običan i prosječan HDZ-ovac postupa kad mu se prohtije, unatoč tomu što je to protuzakonito, kao vol gura svoju priču do kraja. Sve to je Kero odradio uz podršku manjeg dijela klera, ali i politike. Uz Škaru i Vulin javno je stao tek sindikat i Željko Stipić kojega smo ugostili u svojoj emisiji sredinom godine.

Neuravnoteženi ravnatelj dao im je otkaz jer su ga razotkrile. Zaštitila ga je politika, a one su završile na ulici

Za otkaze Škari i Vulin, osim neuravnoteženog bivšeg vjeroučitelja krivi su svi oni koji su mogli postupati, ali iz nekog sebi znanog razloga, odnosno zbog vlastitih interesa – nisu postupali. To su redom: dio Prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti i obrazovanja koji i dalje štiti nesposobnog i lošeg ravnatelja kojemu je utvrđen broj nezakonitosti i nepravilnosti u radu, a recimo, profesoricama koje su dobile otkaze nikad nije utvrđena niti jedna nepravilnost u radu iako su nad njima provedeni brojni nadzori, tu je i ministar Radovan Fuchs koji je cijelo vrijeme, kao, “upoznat s predmetom”, ali, realno, ništa nije napravio jer je i sam politički strvinar, nezaobilazna karika u cijelom lancu opskura koji je Keru pružao zaštitu je i pročelnik za školstvo i obrazovanje i politički skrbnik svog frenda iz sjemeništarskih dana, Ivan Šimunić, ali i župan Božidar Longin.

Krivi su svi zbog nečinjenja – od ravnatelja Kera ministra Fuchsa, pročelnika Šimunića pa do župana Božidara Longina

Bilo kako bilo, u ekskluzivnim intervjuima koje su ove žene dale portalu ZADAR News koji je otvorio aferu u Srednjoj školi Biograd na Moru, unatoč činjenici da su na pravdi Boga završile na ulici, u očima ovih hrabrih žena unatoč svemu i dalje se vidi želja za borbom, pravdom i istinom. Na kraju krajeva, nisu one te koje su nekome nešto napravile, već je truli hrvatski sustav baziran na rodijačko koruptivnim vezama taj koji se odlučio poigrati sa sudbinom dvije obitelji. Ne zadugo jer su profesorice pokrenule pravne postupke u kojima će, vjerujemo, dokazati svoju nevinost i biti vraćene na svoj posao.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button