IzdvojenoZADAR Sport

Hrvatski vaterpolisti pregazili Argentinu

SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Argentine s uvjerljivih 24-5 (8-2, 4-1, 7-0, 5-2) i tako na najbolji način otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Izabranici Ivice Tucka nisu podcijenili suparnika te su ozbiljnim pristupom i angažmanom došli do najuvjerljivije pobjede u utakmicama prvog kola.

Već na polovici prve četvrtine Hrvatska je vodila s 4-0, a nakon prvog dijela prednost je bila šest pogodaka (8-2). Nešto neefikasniji su bili hrvatski vaterpolisti u drugoj četrvrtini (4-1), da bi u trećoj hrvatska obrana ostavila Argentince bez pogotka (7-0). Tek sredinom zadnje četvrtine došlo je do kratkotrajnog, ali i razumljivog opuštanja hrvatske reprezentacije, što su argentinski vaterpolisti iskoristili te prekinuli razdoblje od gotovo 14 minuta bez pogotka. Ipak, u završnici zadnjeg dijela utakmice Hrvatska je s još tri pogotka došla do pobjede od 19 golova razlike (24-5).

Hrvatske strijelce je s pet pogodaka predvodio Jerko Marinić Kragić. Četiri gola postigao je Ante Vukičević, a tri Luka Bukić. Po dva pogotka postigli su Marino Čagalj, Ivan Krapić, Franko Lazić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, a po jedan Rino Burić i Zvonimir Butić. Jedini igrač bez pogotka bio je Andrija Bašić. Marko Bijač je sakupio pet obrana, a Toni Popadić četiri.

Hrvatski vaterpolisti su iskoristili sva četiri dosuđena peterca i iskoristili pet od sedam situacija s igračem više, dok su se u deset situacija s igračem manje uspjeli osam puta obraniti.

Za Argentinu su po jedan pogodak postigli Tomas Tilatti, Tomas Echenique, Gudio Martino, Carlos Camnasio i Esteban Corsi. 

U drugoj utakmici 1. kola u skupini C igrat će Mađarska i Japan. Utakmica će započeti točno u podne po srednjoeuropskom vremenu.

U drugom kolu Hrvatska će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv reprezentacije Mađarske. Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu, 19. srpnja, s početkom u 5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button