IzdvojenoZadar

Hrvoje Bajlo: ‘Odbio sam ponudu Davida Gunjevića da postanem glasnogovornik Košarkaškog kluba Zadar’

GLAVNI UREDNIK ZADAR NEWSA

Jedna od prvih stvari koju je na početku svog direktorskog mandata pokušao “riješiti” David Gunjević, čovjek koji je direktor Košarkaškog kluba Zadar postao tako što ga je predsjednik Nadzornog odbora kluba Ante Rubeša nazvao i pitao želi li biti direktor (tako je sam Gunjević priznao u intervjuu koji je ekskluzivno dao za ZADAR News, op.a.) bila je ona vezana za dužnost glasnogovornika kluba.

Kako je sa starom upravom svojevoljno otišao Toni Jeričević, koji je podnio neopozivu ostavku, Gunjević je novinaru ZADAR Newsa, Hrvoju Bajlu ponudio mjesto glasnogovornika kluba. Glavni urednik i osnivač ZADAR Newsa danas je to po prvi put javno i obznanio na svom Facebooku kazavši kako se upravo ta informacija, koja se na kraju pokazala točnom, koristi u dnevnopolitičke svrhe.

‘Odbio sam ponudu Davida Gunjevića da postanem glasnogovornik Košarkaškog kluba Zadar’

“Pošto me više vas u posljednje vrijeme pitalo o tome, čisto da se zna istina, jer se pričaju priče i pričice, a vidim i da to neki koriste za političke obračune: da, istina je, aktualni direktor KK Zadar David Gunjević pitao da mu budem glasnogovornik u klubu. Odbio sam jer smatram da ne bih mogao funkcionirati u nekakvom kolektivu u kojemu mi je Ante Rubeša nadređen, a u ovom slučaju je šef Nadzornog odbora kluba. Inače, za one koji ne pamte najbolje, a i za one koji itekako dobro pamte, valja se prisjetiti kako je Rubeša je hdz-ov prebjeg koji je na listi SDP-a ušao u Gradsko vijeće i tako “legalnim putem, odnosno dizanjem ruku za hdz-ov proračun dobio funkciju predsjednika Nadzornog odbora kluba. Zajedno je na isti način u kkub ušao s Enijom Meštrovićem, “nezavisnim” vijećnikom”, napisao je Hrvoje Bajlo na svom Facebooku.

Ušutkavanje im nije uspjelo

U dodatnom objašnjenju, Bajlo je pojasnio kako je na ovaj način Rubeša preko Gunjevića htio “kupiti mir” kako ZADAR News više ne bi kritički pisao o Rubeši i njegovoj političkoj trgovini s HDZ-om.

 – To vam je jednostavno, da sam otišao raditi u KK Zadar kao glasnogovornik, više ne bih mogao pisati na ZADAR Newsu i objavljivati kritičke osvrte na rad HDZ-ovog prebjega Ante Rubeše. Svi znamo kako su on i Enio Meštrović došli u KK Zadar, odnosno kako im je HDZ prepustio klub – političkom trgovinom. Sada objavljuju nekakve fakture iz hotela, što je u redu, ali zašto ne objave ono za što ZADAR News ima pravomoćno rješenje – sve fakture iz mandata Borisa Skroće. Njemu je tada glasnogovornik bio David Gunjević, koji je sada direktor kluba. On je meni osobno obećao dati te fakture, a sada ih skriva od javnosti. Zašto, pitam se, ali mislim da javnost zna odgovor i na to pitanje. Ukratko, nije im uspjelo ono što su naumili. Nakom više fizičkih napada na mene, koji su prijavljeni policiji, Rubeša je preko svog čovjeka htio preuzeti kontrolu i na ZADAR Newsom, ali mu to nije prošlo. Klubu želim sve najbolje, ali kad ga vode nesposobni političari i kad javnom trgovinom i političkom prostitucijom dolaze na funkcije, nažalost, zna se kako to završi uglavnom. – kazao je za kraj Bajlo.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button