ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Humanitarni basket turnir “Dite zadarsko” prikupio 10.930,50 kuna za Stephanie!

Foto: eZadar

Ideja za turnir javila se pet dana prije njegovog održavanja, te smo uvidjevši tešku situaciju naše mlade sugrađanke Stephanie odlučili organizirati nešto takvo, iako smo znali da to definitivno neće biti lak posao.

Kroz dane prije samog početka odigravanja ostvarivali smo uvjete potrebne za održavanje turnira, te su tom prilikom naši sugrađani, kroz ogromnu dozu spremnosti za suradnju i pomoć, pokazali kako im ništa nije teško kada je humanitarna aktivnost u pitanju.

Iz dana u dan prijave za sudjelovanje na turniru su pristizale, te je bilo očigledno kako će odaziv biti prilično dobar, te kako postoji evidentna želja da se pomogne jednom mladom ljudskom životu. Takav intenzitet prijava rezultirao je krajnjom brojkom od 42 ekipe koje su se odlučile boriti za titulu pobjednika humanitarnog turnira, iako su od samog početka, svojom odlukom da se prijave, svi oni bili pobjednici.

Početak odigravanja dvoboja bio je oko 10:00 sati, s tim da se odlučilo kako će se igrati „knock out” sistemom, te smo na dva kraja igrališta ŠRC-a Ravnice mogli gledati dosta kvalitetnih predstava u režiji zadarskih „basketaša”, a tih prvih 20 dvoboja pokazalo nam je i koje ekipe višom razinom kvalitete odudaraju od ostalih, te time pretendiraju na osvajanje jednog od prva tri mjesta.

Sati su prolazili, trice pucale, obrane igrale i koševi punili, te je oko 16:00 red došao na odigravanje utakmica u kojima se šest ekipa borilo za prolazak u polufinale, sistemom u kojem se među četiri najbolje plasiraju tri pobjednika dvoboja i ekipa koja je izgubila najmanjom razlikom. Navedenih šest momčadi činile su parove: Bili Brig – Biograd, Brodarica – Umorni, te Ekipa 95 – Masa. U polufinale su se nakon odličnih utakmica plasirale ekipe Bilog Briga, Brodarice, Ekipe 95 te Mase. Ždrijeb je odlučio kako će se tamo sresti momci s Bilog Briga i ekipa kojoj je Masa ispred definicije, te mlađahna Ekipa 95 i uvijek neugodna Brodarica, koja je u svojim redovima imala i članove pobjedničke momčadi ovogodišnje Ljetne lige.

Odličnom igrom kojom su tricama jednostavno uništili Brodaricu, te bili nezaustavljivi, igrači iz Ekipe 95 zasluženo su prošli u finale. U drugom polufinalnom dvoboju, ekipa Bilog Briga je rutinski riješila dvoboj s Masom kroz iskorištavanje svojih fizičkih predispozicija – snage i visine, te iskustvo.

Finale se željno iščekivalo, te jednom kada je počelo, sigurno nije razočaralo. Borbenost i dobri potezi obilježili su finalni dvoboj, te je na kraju s rezultatom 21:17 slavila najbolja ekipa turnira – Bili Brig. Treće mjesto pripalo je Brodarici. Ubrzo nakon završetka dvoboja najboljim momčadima podijeljene su nagrade te je tako okončan ovaj turnir koji je svakak o ispunio cilj zbog kojeg je i pokrenut, a to je skupljanje novca za operaciju naše drage Stephanie.

Osim kotizacija i donacija, izvor prihoda u svrhu pomoći obitelji Milda, bila je i prodaja pića te hrane, pa se može reći kako je i taj dio prošao uspješno, s obzirom da su naši vrijedni prijatelji cijeli dan stajali za roštiljom, štandovima i točionicima te usluživali ljude. Cifra koja se skupila jest 10.930,50 kn.

Na kraju možemo samo još jedanput zah valiti apsolutno svima vama koji ste se u subotu našli na području ŠRC-a Ravnice, sponzorima, medijima i udrugama (UN Tornado Zadar, Košarkaški klub Zadar, Udruga Brodarica, Zadar VAR-TON, Knežević d.o.o., Caffe Bar Kult, Caffe Bar Dišpet, Mesnica Gobin, Mesnica Ikić, Studio B, Foto Lovre, Foto Studio Atlantic, Savez košarkaških sudaca Zadarske županije, ŠRC Ravnice, Grad Zadar, trgovina Izbor, Spectrum Zadar, Zadar Express, Darovni dućan Malta, Gabrieli, Pizzeria Longin, Pizzeria Tomato, Caffe Bar Mala Vala, Karlovačka pivovara, pekarna Kod Pere, Fast Food Nana, ZdNews portal. EZadar portal, 057 Radio te 057info portal, Novi Radio, Zadarski list), te svima vama pojedincima koji ste kroz neke druge aktivnosti potpomogli realizaciju ovog plemenitog projekta u kojem još uvijek mi Zadrani, kao i ostali hrvatski stanovnici pokazujemo razvijenu svijest i veliko srce. Veliko srce za malenu Stephanie!





Related Articles

Back to top button