IzdvojenoZadar

IMAMO DOKAZ: Ivica Nevešćanin lagao je u svom sramotnom tekstu o smrti Marija Grabovca

Prerana smrt nedavno preminulog Zadranina i velikog navijača Hajduka i Zadra Marija Grabovca jedna je od najkomentiranijih tema posljednjih nekoliko dana kako u navijačkim krugovima, tako i u onima koji nemaju nikakve dodirne točke sa sportom i navijanjem.

Međutim, fiksacija jedne osobe Grabovcem i medija za koji piše, kao i iznošenje laži o čovjeku koji se, logično, mrtav ne može braniti, zgrozila je mnoge. Ne samo obične ljude i one koji su poznavali Grabovca, već i one koji Grabovca u životu nisu vidjeli niti su imali ikakvog kontakta s njim.

Neveščanin je u svom tekstu lagao, pa je laž naknadno izbrisao, ipak, uspjeli smo spremiti originalan tekst prije nego ga je uklonio:

Pretpostavljate, predmet sve glasnijeg negativnog komentiranja i negodovanja posljednjih nekoliko dana tekst je Ivice Nevešćanina koji je u prvoj verziji svog teksta lagao javnost kada je zaključio kako je smrt Grabovca vjerojatno nastupila kombinacijom droge i alkohola. Naime, prema informacijama s kojima raspolaže redakcija ZADAR Newsa i glavni urednik ovog portala, u trenutku kada je Nevešćanin objavio sporni članak, obdukcija i toksikološko izvješće nisi bili gotovi i Nevešćanin nije mogao znati je li Grabovac preminuo zbog konzumacije alkohola i droge ili nečega drugoga. Dakle, u javnost je svjesno plasirao lažnu vijest o smrti Grabovca.

Originalan tekst Ivice Nevešćanina prije modifikacije
Modificrani tekst Nevešćanina i uklanjanje laži o drogi i alkoholu

Objava imena i prezimena ogorčenih komentatora. Čemu?

Konačno, nakon što su Nevešćaninu ljudi u komentare napisali što misle o njegovom laganju i manipulaciji “činjenicama” o smrti Grabovca, portal za koji Nevešćanin piše na krajnje neprimjeren način objavio je novi članak pod naslovom “Evo kako su se neke Zadranke i Zadrani oprostili od svog iznenada preminulog prijatelja i poznanika…” u kojemu su objavljena imena i prezimena, kao i komentari svih onih koji su njegovo pisanje laži o Grabovcu kritizirali u tekstu od prije dva dana.

Hrvoje Bajlo / Glavni urednik portala ZADAR News

Nevešćaninu ide prijava Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva

Nakon što je netko, valjda, uvidio što je napravio s prvim tekstom i kako je isti izazvao zgražanje građana, na spomenutom portalu modificirana je prvotna vijest, pa tako u istome više ne piše kako postoji sumnja da je Grabovac preminuo radi konzumiranja droge i alkohola.

Kad se stvari zbroje i oduzmu, ovakav obračun Nevešćanina s preminulim čovjekom i laganje o istom za svaku je osudu. U konačnici, kako smo tijekom popodneva doznali, više građana potpisalo je peticiju s kojom namjeravaju Nevešćanina i njegovo pisanje prijaviti Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva.

Potpisnik ovih redaka Grabovca je osobno poznavao kao poznanik dugi niz godina i podosta puta je s njim razgovarao uglavnom o sportskim temama. Grabo je bio strastveni navijač Hajduka pa mi je tako, kad bi se slučajno sreli u nekom od kafiću na Petrićima i Belafuži gdje smo s osvojenim društvima zalazili, prepričavao svoje dogodovštine s Hajdukovih gostovanja.

Nevešćanin ima problema s navijačima, jednog je tužio i na sudu izgubio – je li to motiv njegovog pisanja laži o Grabovcu?

Kako je odavno poznato široj zadarskoj javnosti, Nevešćanin ima problem s navijačima. Jednog od njih je i tužio. I na sudu – izgubio iako je od suda tražio da navijača osudi i da mu isti isplati 80 tisuća kuna. Naime, kako što su mediji već pisali, Nevešćanin je radi jedne objave na Facebooku tužio Borisa Marina zvanog Boro Poštar, počasnog predsjednika Tornada radi Marinove Facebook objave. Sudac Tomislav Šimić Marina je oslobodio krivnje, a Neveščanin nije dobio 80 tisuća kuna koje je tražio od Bore Poštara.

Kad se sve zbroji i oduzme, postavlja se logično pitanje – je li tekst Ivice Nevešćanina u kojemu je iznio laži o preminulom Grabovcu motiviran činjenicom da je isti bio navijač, nije nam poznato. Ipak, svaki od čitatelja ovog teksta sam će na kraju zaključiti koji je motiv Nevešćanin imao da objavi, a kasnije i pokuša prekriti svoju laž.





Related Articles

Back to top button