IzdvojenoZadar

Inspekcija mora po hitnom postupku smijeniti Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru, namjerno su kršili zakon

SVEMU SE IPAK NAZIRE KRAJ

Predsjednik školskog odbora Srednje škole Biograd na Moru i desna ruka sada već bivšeg ravnatelja Ivice Kera za kojega je Prosvjetna inspekcija iz Rijeke zatražila hitno poništenje natječaja na kojemu je izabran za ravnatelja, Nino Majica, dao je jučer znakovitu izjavu za ZADAR News kazavši kako nema potrebe za poništenjem javnog natječaja. Kazao je Majica otvoreno i jasno kako nema potrebe za novim javnim natječajem i kako je napisana žalba na odluku Prosvjetne inspekcije.

Ovim činom Majica se narugao kompletnoj pravnoj državi, prosvjeti, neovisnoj Prosvjetnoj inspekciji i inspektorici i voditeljici službe Prosvjetne inspekcije iz Rijeke, Vesni Popović koja je u svom rješenju vrlo jasno naredila da istog trena i bez odlaganja, najkasnije unutar dva dana Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru stavi van snage (i pritom su napisali kako žalba ne odgađa izvršenje po ovom rješenju, op.a.) Odluku prema kojoj je Ivica Kero izabran za ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru. To Majica nije učinio čime je svjesno i namjerno prekršio zakon zbog kojega mora odgovarati zajedno sa svojim Školskim odborom.

Prosvjetna inspektorica Vesna Popović naredila je Školskom odboru Srednje škole Biograd na Moru da unutar dva dana stavi van snage Odluku o imenovanju Ivice Kera za ravnatelja škole. Odbili su to učiniti

Ne samo da se Majica narugao gore navedenim institucijama i prosvjetnoj inspektorici Popović, već je Majica, znajući da time svjesno i namjerno krši zakon odlučio odigrati na kartu “e pa baš me briga, tko mi što može”. A može mu itekako puno toga sama Prosvjetna inspekcija kojoj se narugao. Može, ako još uvijek živimo u pravnoj državi i ako ne dopušta da joj se ruga to učiniti i sama inspektorica Vesna Popović i razriješiti Majicu i njegov kriminalno loš Školski odbor jednim potpisom, jednim poslanim dokumentom i običnom odlukom. Ne da samo može, već to inspektorica Vesna Popović mora učiniti ako i sama ne želi kršiti zakon. Ona praktički, nakon ovakvog bezobraznog ponašanja Školskog odbora Srednje škole Biograd na Moru jednostavno nema drugu opciju – ili će razriješiti Školski odbor ili i sama krši zakonske regulative na koje se poziva i prema kojima djeluje kao neovisna inspektorica. Ipak, za povjerovati je kako se Majica i Školski odbor kojim predsjeda ovaj put preigrao pa će Popović postupiti na sličan način na koji je to odrađeno u Donjem Muću kada je zbog sličnih marifetluka razriješen Školski odbor Osnovne škole kneza Branimira.

Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru može i mora po hitnom postupku razriješiti Prosvjetna inspekcija

Prosvjetna inspektorica Vesna Popović, podsjećamo, najnoviji nadzor nad Srednjom školom Biograd na Moru obavila je 13. i 14. lipnja 2022. godine i opet je pronašla ogroman broj nepravilnosti u radu škole, ali i Školskog odbora. To se prije svega odnosi na nezakonito vođenje pedagoške dokumentacije, način na koji se objavljuju opći akti, a da stvar bude još intrigantnija po Nina Majicu, koji očito ne zna svoj posao raditi i dokazano ga radi ilegalno i protuzakonito, utvrđen je niz nepravilnosti u radu njegovog Školskog odbora. Prosvjetna inspektorica u samo dva dana utvrdila je i da se nepravilnosti događaju i tijekom godišnjeg planiranja rada, a kada je u pitanju evidencija nazočnosti na radu ni tu se ne postupa po zakonu. Što se postupaka zapošljavanja tiče, i tu je Popović dokazala niz nepravilnosti. Možda najzanimljiviji dio odnosi se na rečenicu koju je Popović napisala u svom izvještaju, a on se odnosi na “i drugo”. Što bi to “i drugo” moglo biti zna samo Vesna Popović. Što bi tek Popović utvrdila da je u školi provela više od dva dana, teško je i zamisliti.

U radu Srednje škole Biograd na Moru, ali i Školskog odbora opet je od strane neovisne inspekcije utvrđen niz nepravilnosti u radu

Ovako kriminalno loš Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru sa sada već bivšim ravnateljem Ivicom Kerom kojemu je u radu utvrđen enorman broj nepravilnosti, s istim ravnateljem koji je zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete, sa Školskim odborom koji namjerno izbjegava postupati po naređenju Prosvjetne inspekcije, kojemu je u radu utvrđen niz vrlo ozbiljnih nepravilnosti i koji konstantno krši zakonske odredbe, mora po hitnom postupku biti razriješen. Što će u konačnici odlučiti Prosvjetna inspekcija i hoće li postupiti po zakonu nakon što joj je Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru odbio unutar dva dana staviti van snage odluku o imenovanju Ivice Kera za ravnatelja škole, a koja je naređena Školskom odboru od strane Prosvjetne inspekcije, ostaje nam za vidjeti.

Profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile su u pravu, progoni ih i dobile su otkaze samo zato što su ukazale na dokazane nepravilnosti

Sve ovo jasno i nedvosmisleno dokazuje da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile u pravu i da su svojim prijavama samo pokušale zaštititi interese učenika. Potvrđuje to i zadnje izvješće Prosvjetne inspekcije koje je opet potvrdilo njihove navode, nasuprot navodima Školskog odbora i njihovog vođe, Nina Majice.

Školskim odborom Srednje škole Biograd na Moru upravljaju uglavnom HDZ-ovci, a ovo je popis istoga:
Nino Majica, Inka Batur, Šime Šimičević, Zrinka Božin Zrilić, Drina Bešenić, Nikola Mikulić i Marta Birkić.

Ivica Kero je HDZ-ovac, bivši vjeroučitelj. Protiv njega se vodi niz sudskih sporova zbog vrijeđanja i davanja nezakonitih otkaza

U međuvremenu se protiv Kera, inače HDZ-ovca i bivšeg vjeroučitelja vodi niz tužbi u kojima je već dokazano kako je profesoricu Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulin nazivao neljudima, a spor u kojemu se Zrinka Škara i Anđela Vulin pokušavaju vratiti na svoj posao također je u tijeku.

Podsjetimo, 9. rujna 2021. godine ZADAR News objavio je ekskluzivnu ispovijest profesorice Zrinke Škare i pedagoginje Anđele Vulin koje su dobile otkaze zbog, kako se u otkazima navodi “iskrivljenog ponašanja”, a sve zbog toga što su sada već bivšeg ravnatelja Ivicu Kera prijavile zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu.

Prosvjetna inspekcija potvrdila je kako je u radu Srednje škole Biograd na Moru utvrđen veliki broj nepravilnosti i kršenja zakona





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button