ZadarZadne-Izdvojeno

Inspekcija u Zadru zapečatila kafić zbog 128 kuna “manče”

VID_9840_1374573771
Foto: 057info.hr

Kafić Macho u centru Zadra zapečatila je porezna inspekcija zbog toga što je u blagajni pronađeno 128 kuna viška, za koje vlasnica Sanja Baka tvrdi da je riječ o napojnici koje su tog dana dobile ona i kćer Jessica.

– Toga nema nigdje u svijetu. Mi smo radili u Njemačkoj i tamo mi nikad nije došao poreznik i gledao koliko imam u blagajni. Da mi nismo izdali račun trebali bi nas staviti u zatvor, no to je bila ‘manča’ od ranog jutra. Bila je gužva i porezni inspektori su došli u najvećoj gužvi. Da smo nešto ukrali mi bi sebi stavili u džep. Čak su nam i potjerali goste, govoreći im da plate i da se vrate za deset minuta. Jako smo razočarani u ovu državu – rekle su vlasnice kafića, te istakle da su čule da je kazna od 20.000 do 500.000 kuna.

– U najvećoj sezoni nam zatvaraju kafić na pet dana. Sad ćemo svakih pola sata morati brojati novce. Rekao nam je inspektor da možemo imati minus, ali ne i plus u blagajni. Sad smo u strahu kad će opet doći. Ovoga nema nigdje u svijetu da nas zatvore i to odmah bez opomene – rekle se vlasnice i najavile da će ići na sud u Strasbourg i da će o svemu izvjestiti i njemačke medije.





Related Articles

Back to top button