ZadarZadne-Izdvojeno

INTERVJU Antun Novoselović: “NK Zadar je bio bankomat Rena Sinovčića”

Antun Novoselović (Foto: 057info)
Antun Novoselović (Foto: 057info)
[pullquote]

Medijski reket – u medijima Rena Sinovčića napisano je preko 300 članaka o Novoseloviću

– Strašno zanimljiva situacija je iz predstečajne nagodbe tvrtke VOX koja  u vlasništvu Rena Sinovčića, gdje se jedan od vjerovnika pojavljuje NK Zadar i to sa iznosom 5,5 milijuna kuna. Kao gradski vijećnik tražio sam objašnjenje na koji način tvrtke u vlasništvu Rena Sinovčića mogu dugovati nogometnom klubu koji se financira novcem poreznih obveznika. Godinama ,uporno i sustavno sam izložen teškom medijskom reketu od strane medijske kuće “VoX” i njenog vlasnika,zašto sam podnio više tužbi. Od 2009 godine do danas preko 300 puta sam bio tema medijske kuće „VOX“ – tvrdi Novoselović. [/pullquote]Antun Novoselović, bivši šef krim policije u Zadru, danas SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, jedan je od rijetkih u Donatovom gradu koji je javno prozivao Rena Sinovčića zbog koruptivnih i kriminalnih djela. Upravo je to glavni razlog radi kojega je današnji direktor trgovačkog društva “Vir zaštita” završio na desecima, odnosno stotinama naslovnica Sinovčićevih medija kao što su “Regional”, “Vox glas Zadra” i “Vox tjednik”. Često je Novoselović bio proglašavan silovateljem, ubojicom i sl., dok s druge strane nitko nije odgovarao za očiti medijski reket koji se provodio nad Novoselovićem.

U ekskluzivnom razgovoru za ZDNews.hr, Novoselović je prokomentirao aktualna zbivanja i uhićenje Rena Sinovčića, Dalibora Zebića, Novice Erlićai ostalih sudionika.

– U odnosu na aktualne događaje, mogu komentirati samo ono na što sam kao gradski vijećnik kroz raspravu reagirao ili pokušao reagirati, a radi čega sam grubo napadan i označen kao silovatelj, ubojica i sl. Dakle, kao gradski vijećnik više puta sam upozoravao na nepravilnosti koje su se dogodile kod preoblikovanja nogometnog kluba Zadar u sportsko dioničko društvo.

O čemu se konkretno radi?

– Naime bilo mi je intrigantno vidjeti da je Reno Sinovčić u 2013 godini iz osobnih izvora financirao izradu pretvorbenog elaborata za NK Zadar u iznosu od 12 100 000 kuna, a na koji način je i za taj iznos povećan njegov vlasnički udio. Ovo ide u  kontekstu činjenica koje su nam svima poznate da isti kao fizička osoba,a niti pravne osobe čiji je vlasnik ili direktor već godinama nemaju prebijene pare za plaćanje svojih obaveza,a posebno poreznih obaveza.

Govorili ste o fiktivnim potraživanja Rena Sinovčića, možete li to objasniti javnosti?

– Kroz oblikovanje kluba izašla su na vidjelo astronomska fiktivna potraživanja Rena Sinovčića ,a ona su bila osnova za preoblikovanje kluba i definiranje vlasničkih udjela.Tu se radilo o astronomskim ciframa . Zanimljiva je uloga grada Zadra koji su  uplatili 35 milijuna kuna NK Zadru,oko 5 milijuna eura ,a najveće dotacije su bile u vremenu od 2009 do 2014 godine kada je sa računa grada Zadra uplaćeno oko 23 milijuna kuna novca bez provjere činjenice što se sa tim novcem desilo.

Kako su se vršile spomenute transakcije prema vašim saznanjima?

– Kako su išle uplate od strane grada Zadra prema klubu tako su krenule i isplate sa računa kluba prema fizičkoj osobi Reno Sinovčić i tvrtkama u njegovom vlasništvu. I prava istina je da je NK Zadar bio bankomat Rena Sinovčića i nije NK Zadar dužan nikada bio Renu Sinovčiću nego Reno Sinovčić je dužan NK Zadru najmanje 17 milijuna kuna koje su isplaćene u periodu 2009-2013 na njegov privatan račun i račun njegovih firmi – za kraj će Novoselović.





Related Articles

Back to top button