IzdvojenoZadarZADAR Sport

INTERVJU / VIDEO – Enio Meštrović potvrdio: Ništa od tri milijuna za KK Zadar dok ne pokažu financije

KLUB ODBIJA DATI NA UVID TRANSAKCIJE

Uoči sjednice Gradskog vijeća koja se održava 15. rujna razgovarali smo s potpredsjednikom GV-a i nezavisnim vijećnikom Eniom Meštrovićem.

U intervjuu za ZADAR News Meštrović je potvrdio kako njegovih sedam vijećnika neće dignuti ruku za izglasavanje rebalansa proračuna prema kojemu bi u KK Zadar dospjelo još tri milijuna kuna ako klub javnosti ne pokaže apsolutno sve transakcije. A kako izvori ZADAR Newsa s druge strane (iz KK Zadar, op.a.) bezobrazno govore da ti podaci ne mogu biti objavljeni unatoč činjenici da se radi o javnom novcu, jasan je scenarij i smjer u kojemu će ići izglasavanje ove točke.

I predajednik Gradskog vijeća Marko Vučetić najavio je kako neće dignuti ruku za sporni.  rebalana

Je li točna informacija da ćete i vi na sjednici Gradskog vijeća po prvi put voditi sjednicu ili dio sjednice?

– Ako Marko Vučetić ne bude mogao.

Možete li pojasniti svoj odgovor?

– Ako profesor osjeti zamor i nemogućnost daljnjeg vođenja sjednice rado ću mu pomoći. Ili ako iz opravdanih razloga bude spriječen doći na sjednicu, prihvatiti ću tu obavezu.

Marko Vučetić je na prošloj sjednici Gradskog vijeća kazao da će za Antu Rubešu potražiti psihološku pomoć jer je stalno upadicama ometao sjednicu, hoćete li tolerirati njegovo infantilno i nekulturno ponašanje ili ćete ga, ako se bude neorimjereno ponašao opominjati i kaznjavati?

– Poštovat ću kodeks. Što bi bilo kad bi bilo? Prema svima ću biti isti. Nikome nije u interesu da se remeti rad sjednice.

Otvoren i transparentan proračun spominjali ste i u kampanji, hoćete li na tom prijedlogu inzistirati i dalje?

– Aplikacija za transparentno trošenja proračuna postoji prije nas. Nije topla voda. Na nama je samo da je donesemo. Gradovi kao što su Bjelovar, Sv. Nedelja, Rijeka i ostali odavno to primijenjuju. To su samo neki od gradova koji su to već uveli. To je prvi cilj u našem radu, prva polazna točka za buduće zdrave temelje i za povjerenje gradjana.

Hoćete li dignuti ruke za nova tri milijuna kuna za KK Zadar na rebalansu proračuna?

– Jasno dano do znanja. Na klubu je odgovornost da predoči cijelo financijsko poslovanje. Nema zapreka u zakonu niti opravdanja tajnim ugovorima. Postoji zakon o GPDR-u koji to opovrgava. I jasna vizija o održivosti kluba (čitaj dalje – ne gomilanje novih dugova) i participiranje minutažom mladih zadarskih igrača u utakmicama. Sve papire na stol ili nećemo podrzlžati rebalans.

Odgovornost je na HDZ-u i klubu

Sad, kao i ranije, loptica i ključna odgovornost je na HDZ-u, Košarkaskom klubu Zadar, direktoru Željku Žilavcu i klupskom Nadzornom odboru.

Iz video intervjua od 14. kolovoza 2021.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button