IzdvojenoZadar

Invalid Domovinskog rata Branimir Zrilić kojemu je Jurica Dilber oteo 10% od plaće: “Vratite mi moje pošteno zarađene novce”

DJELATNICI SU OČAJNI

Ogorčeni djelatnik Javne ustanove Zadarski sport jedan je od šestorice kojima je ravnatelj te ustanove nepravedno i protuzakonito skinuo 10% od plaće temeljem odluke koja je pravno neutemeljena jer se u opomeni djelatnicima nigdje ne navodi što su, kada točno i kome na štetu napravili.

Divljačko i sadističko ponašanje ravnatelja Jurice Dilbera godinama trpe pošteni djelatnici Zadarskog sporta koji više ne žele šutjeti. Nakon što je prije nekoliko dana ZADAR News ukazao na probleme u radu ustanove u kojoj se krše radnička prava iz Zakona o radu, danas nam se obratio Branimir Zrilić koji je uputio dopis pročelnici Dini Bušić, pročelnici za kulturu i sport u Gradu Zadru, i Jurici Dilberu, ravnatelju ustanove.

Pismo gospodina Zrilića prenosimo u cijelosti:

Upravi i ravnatelju Ustanove Zadarski sport

Obraćam se gornjem naslovu da mi vrati neopravdano, nepravedno i nezakonito uzeta novčana sredstva s obračuna platne liste za mjese rujan 2022. godine. Šokantno je to da ste taj moralno suspektan čin poduzeli nakon što sam kako skromnim osobnim tako i angažmanom kolega iz dvorane Mocire pridonio uspješnoj i opće pohvaljenoj organizaciji Europskog prvenstva mažoretkinja u našem gradu. Za nagradu smo dobili uskratu 10% osobnog dohotka za taj mjesec.

Pitam vas: Kako se može osjećati i kako da reagira osoba poput mene koja većim dijelom s tim prihodom, a to je minimalna plaća, uzdržavam suprugu koja čisti za 2 tisuće kuna od 4 sata do 8 sati u caffe baru Leggiero, uzdržava kćer Veroniku staru 26 godina bez ikakvih prihoda gotovo sedam godina, kao i sina Mihaela koji je student strojarstva.

Kako se može osjećati i kako da reagira osoba poput mene koja je 20.11.1991. godine ranjena gelerom u glavu na prvoj crti bojišnice u obrani našeg grada koji je ujedno i vlasnik ove naše ustanove u kojoj oni koju upravljaju s njom uskraćuju sredstva za život onome tko je bio spreman riskirati svoj život za dostojanstvo i slobodu moje i vaše domovine, moga i vašeg Zadra?

Očekujem odgovor“, napisao je Zrilić čelnim ljudima Grada i Zadarskog sporta.

Odgovor još uvijek nije dobio.

Jurica Dilber invalidima i ratnim veteranima protuzakonito skinuo 10% od plaće, očekuje se reakcija gradonačelnika Branka Dukića

U Gradu Zadru ljuti na Dilbera

Prema informacijama ZADAR Newsa, s ravnateljem Juricom Dilberom nije zadovoljan gotovo nitko u Gradu Zadru, a posebno gradonačelnik Zadra, Branko Dukić. Hoće li Dilber nakon niza ekscesa biti smijenjen s čelne pozicije u Zadarskom sportu, kako se sve glasnije šuška, doznat ćemo uskoro.

Darija Sinovčić: Predložit ću gradonačelniku sazivanje hitne sjednice Upravnog vijeća Zadarskog sporta; Ana Buljat: Ne znam tko me izabrao u UV, kada ni koliko mi traje mandat

Foto: Privatna arhiva / Facebook





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button