IzdvojenoZadar

Irena Dragić: “Hrvatsko pravosuđe je HDZ-ovo pravosuđe. Pešut ima moćno zaleđe”

Nakon što je ZADAR News jučer objavio kako je u predmetu obiteljskog nasilja Marija Pešuta nastupila zastara, javila nam se dugogodišnja vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra, SDP-ovka Irena Dragić. 

NASTUPILA ZASTARA: Kalmetin štićenik Mario Pešut neće biti pravomoćno osuđen iako je prebio vlastitog nećaka

U tekstu kojega nam je poslala, Dragić je pravosuđe Republike Hrvatske nazvala je HDZ-ovim. Zapitala se i kakvu poruku šaljemo društvu, jesmo li svi jednaki pred zakonom, ohrabrujemo li ovakvim postupcima zlostavljače i tko će zaštititi žrtve. 

‘Hrvatsko pravosuđe je HDZ-ovo pravosuđe’

– Ako je istina da je u predmetu koji se vodio protiv Marija Pešuta nastupila zastara, u tom slučaju svjedočimo o potvrdi teze da je hrvatsko pravosuđe HDZ-ovo pravosuđe. Očito je da Pešut ima moćno zaleđe pa smo od samog početka ovog procesa bili skeptični prema krajnjem ishodu.

Nisu ga imali hrabrosti osuditi, a nisu ga mogli ni osloboditi pa je zastara, nažalost,  bila jedini izlaz. Kakvu poruku šaljemo društvu, jesmo li svi jednaki pred zakonom, ohrabrujemo li ovakvim postupcima zlostavljače i tko će zaštititi žrtve, pitanja su koja se nameću svakom čovjeku koji želi živjeti u pravednoj i uređenoj državi koja brine o svakom svom građaninu na jednak način.

I za kraj, ne manje bitno u ovoj apsurdnoj situaciji, Mario Pešut koji već dugi niz godina vodi vrlo osjetljiv Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo i dalje će nedodirljivo sjediti u pročelničkoj fotelji.

Ima li razuma ili smo dotaknuli dno? – pita se Dragić. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button