ZadarZadne-Izdvojeno

Ivan Sinčić prozvao Božidara Kalmetu

Foto: Facebook (Živi zid)
Foto: Facebook (Živi zid)

Iz Živog zida su naveli da je na zadarskom području oko 3000 ovršnih predmeta, a Ivan Vilibor Sinčić je prozvao zadarsku sutkinju Dubravku Novaković i gradonačelnika Božidara Kalmetu

On je 2007.godine podignuo kredit kroz program samozapošljavanja Vlade RH u ribarstvu, a prije dvije godine prestao je plaćati kredit budući da su on i supruga nezaposleni. – Prva vrata pakla ja i moja braća smo otvorili kada smo uzeli puške. Tada smo znali smo tko su nam neprijatelji. Jedini sam od braće izašao živ iz rata. Kada je Vlada poticala samozapošljavanje, digao sam kredit za brod. Odustao sam od kredita, ali su me iz banke uvjeravali da dignem kredit. Počinili su i kazneno djelo dajući čekove bez pokrića mojoj supruzi i nagovorili su nas da ih unovčimo u pošti. Prijetili su nam odvjetnicima ako odustanemo od kredita – rekao je Gagić, hrvatski branitelj koji boluje od PTSP-a ističući da mu pomaže jedino Živi zid, a da sve ostale institucije šute.

– Svi vi sutra možete biti u ropstvu banke. Moć banaka je u našim nekretninama, a samo u deset dana je banka na biogradskom području ovršila pet nekretnina. Jedan je moj poznanik zapalio kuću da je ne dobije jedan kriminalac. Ova banka me je navela da pokušam samoubojstvo, imam kronični PTSP i borit ću se do kraja makar u grobu završio – zaključio je Gagić koji je od 67.000 eura kredita platio pola iznosa.

Iz Živog zida su naveli da je na zadarskom području oko 3000 ovršnih predmeta, a Ivan Vilibor Sinčić prozvao je zadarsku sutkinju Dubravku Novaković i gradonačelnika Božidara Kalmetu.

– Najokrutnije deložacije su upravo na zadarskom području i to vjerojatno zbog političke zaštite i zbog Božidara Kalmete. Politički sustav u Zadru pod vodstvom Kalmete nije mogao ne znati o svemu ovom ili je imao koristi od toga – rekao je Sinčić.

– Država koja nije u stanju vraćati kredite potiče građane da diže kredite. Naposljetku šalju specijalnu policiju na građane – zaključio je Ivan Pernar iz Živog zida.





Related Articles

Back to top button