IzdvojenoZadar

Ivica Kero više nije ravnatelj biogradske škole, srušila ga Prosvjetna inspekcija. Predsjednik školskog odbora Nino Majica prkosi Inspekciji: Nema potrebe za novim natječajem

ŠKOLSKI ODBOR PRED RAZRJEŠENJEM

Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja naložila je Školskom odboru Srednje škole Biograd na Moru da po hitnom postupku, najviše dva dana od primitka službenog dokumenta stavi izvan snage rješenje prema kojemu je Ivica Kero imenovan ravnateljem biogradske škole. U prijevodu, dva dana nakon što je Rješenje doneseno, počevši od 22.6.2022. godine, Ivica Kero više nije ravnatelj škole, a Školski odbor dužan je bez odgode i unatoč žalbi koju su već podnijeli poništiti natječaj. U inspekcijskom nadzoru Prosvjetne inspekcije prosvjetne službe Rijeka jasno izrijekom piše kako eventualna žalba ne odgađa izvršenje po ovom rješenju.

Inspekcija naložila da se po hitnom postupku poništi natječaj za ravnatelja na kojemu je izabran Ivica Kero, Školski odbor s Ninom Majicom na čelu odbio postupiti po zakonu

S tim se ne slaže predsjednik Školskog odbora Nino Majica kojega smo nazvali i pitali da prokomentira činenicu kako Ivica Kero više ne može biti ravnatelj i kako Školski odbor mora van snage staviti dokument prema kojemu je Kero izabran za ravnatelja.

– Mi kao škola, odnosno Školski odbor smo se žalili jer se radi o maloj omaški koja se dogodila prilikom pisanja zapisnika – tvrdi Majica koji namjerno prešućuje činjenicu kako je Školski odbor imao rok od dva dana da poništi natječaj prema kojemu je Kero izabran za ravnatelja škole.

Nino Majica suprostavlja se Prosvjetnoj inspekciji i tvrdi kako nije potrebno poništiti natječaj

Majica dodaje i kako je Rješenje riječke Prosvjetne inspekcije bespotrebno napisano i kako tu nema nikakvih problema. On misli da će nakon svega Kero i dalje ostati ravnatelj, odnosno da neće doći do poništenja natječaja.

– Gospodin Kero izabran je na natječaju, a greška koja se dogodila ispravljena je i žalba je, kao što sam već rekao, poslana. Nema smisla da se opet raspisuje natječaj zbog proceduralne pogreške i mislim da će gospodin Kero ostati ravnatelj i nakon ovog postupka – govori nam Majica koji je, čini se po svom stavu kojega ima, zajedno sa svojim Školskim odborom iznad Prosvjetne inspekcije, odnosno njihova rješenja otvoreno dovodi u pitanje iako se radi o potpuno neovisnom tijelu koje, istine radi, spada pod Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nino Majica i Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru rugaju se s odlukama i naredbama neovisne Prosvjetne inspekcije

Kako doznaje ZADAR News, Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru odbio je ispoštovati zakonsku odluku Prosvjetne inspekcije iz Rijeke da se poništi natječaj prema kojemu je Kero izabran za ravnatelja i tako je još jednom prekršen zakon zbog čega će kaznu opet dobiti Srednja škola Biograd na Moru. Dakle, zbog nerada, javašluka i opetovano utvrđenih nepravilnosti u radu i škole i ravnatelja, a sad i Školskog odbora koji ignorira zakon, dolazimo do apsurdne situacije iz koje je itekako vidljivo kako škola ne radi svoj posao ili ga radi aljkavo, a Školski odbor svrstao se nasuprot Prosvjetne inspekcije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Zbog namjernog ignoriranja odluka i rješenja Prosvjetne inspekcije, kao što se dogodilo i u ovom slučaju kad je Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru odbio staviti van snage dokument prema kojemu je Ivica Kero imenovan ravnateljem, Prosvjetna inspekcija ima ovlasti razriješiti Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru što bi se u konačnici moglo i dogoditi.

Dokaz da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile u pravu nalazi se u još jednom dokumentu Prosvjetne inspekcije koja je utvrdila veliki broj nepravilnosti u radu škole

A da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile u pravu i da su pokušale zaštititi interese učenika potvrđuje i zadnje izvješće Prosvjetne inspekcije koje je opet potvrdilo njihove navode, nasuprot navodima Školskog odbora i ravnatelja Ivice Kera.

Naime, najnoviji nadzor nad školom obavljen je 13. i 14. lipnja, a njime je utvrđeno više nepravilnosti u radu škole (vođenje pedagoške dokumentacije, način objave općih akata, rad Školskog odbora, godišnje planiranje rada, evidencija nazočnosti na radu, postupci zapošljavanja i drugo).

Školski odbor pred raspadom, Keru poslana jasna poruka?

U nastavku članka objavljujemo dokument Prosvjetne inspekcije iz Rijeke u kojemu su jasno navedene brojne nepravilnosti u radu Srednje škole Biograd na Moru.

Formalno pravno, Ivica Kero više nije ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru, a Školski odbor svjesno i namjerno krši zakonske regulative. Koliko će ovakav Školski odbor opstati i hoće li ga u potpunosti ukinutu Prosvjetna inspekcija ili će svi članovi istoga sami podnijeti ostavke, ostaje nam za vidjeti.

Kerovođa hajke i progona profesorica koje su ga razotkrile i dokazale da je nesposobnjaković

Podsjetimo, 9. rujna 2021. godine ZADAR News objavio je ekskluzivnu ispovijest profesorice Zrinke Škare i pedagoginje Anđele Vulin koje su dobile otkaze zbog, kako se u otkazima navodi “iskrivljenog ponašanja”, a sve zbog toga što su sada već bivšeg ravnatelja Ivicu Kera prijavile zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu njega kao ravnatelja, ali i činjenice da je zatajio novac iz humanitarne akcije za teško oboljelog dječaka. Podsjetimo koji se prikupljao u školi obitelji dječaka nije uplaćen do današnjeg dana.

Kero je HDZ-ovac, bivši vjeroučitelj i sramota biogradske škole i hrvatskog pravosuđa, a protiv njega se vodi niz sudskih sporova zbog vrijeđanja i davanja nezakonitih otkaza

U međuvremenu se protiv Kera, inače HDZ-ovca i bivšeg vjeroučitelja vodi niz tužbi u kojima je već dokazano kako je profesoricu Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulin nazivao neljudima, a spor u kojemu se Zrinka Škara i Anđela Vulin pokušavaju vratiti na svoj posao također je u tijeku.

Prosvjetna inspekcija potvrdila je kako je u radu Srednje škole Biograd na Moru utvrđen veliki broj nepravilnosti i kršenja zakona





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button