Zadar

Iz detaljnog izvještaja Gradonačelnika

Zvonimir Vrančić
Zvonimir Vrančić

Nakon kritika koje je dobio prošli izvještaj Gradonačelnika, a koje su išle „na dušu” pročelnika njegovog ureda Borisa Artića, izvještaj za razdoblje druge polovice prošle godine, napisan je kao detaljan izvještaj svih odjela.

Neki su se potrudili ilustracijama ovjekovječiti svoj rad.
Odavno je već utvrđeno kako je ta zakonska forma promašena, jer iz svega toga nabrojano, nitko od vijećnika, a još manje javnosti ne vidi što je zapravo radio Gradonačelnik.

Niti jednom riječju nije spomenut, makar protokol gradonačelnika Zvonimira Vrančića, a da ne govorimo o odlukama koje je potpisivao.
Izvještaj o radu Gradonačelnika, ne sumnjivo će doživjeti, kritike oporbenih vijećnika, a ovaj put bi opsežan materijal bio kolektivna odgovornost gradskih pročelnika.

Izvještaj ovako počinje:
U skladu s proračunskim mogućnostima, održavala se primjerena razina održavanja i provodio program razvoja komunalne i društvene infrastrukture Grada Zadra prema utvrđenim standardima pružanja usluga građanima putemslužbi, ustanova i poduzeća Grada Zadra.Ulica Domovinskog rata. Na području graditeljstva, u drugoj polovici 2012. godineizvodili su se radovi na Kolektoru visoke zone s rekonstrukcijom Ulice Domovinskog rata (dionica od Splitske ulice do Puta Stanova) koji su u cijelosti završeni.
Od projekata izgradnje komunalne infrastrukture odvijali su se radovi na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži na području MO Smiljevac (Paljuvska, Lišanska, Raštanska i dio Ulice kneza Novaka Krbavskog), spojnoj prometnici ulica Josipa Kosora i Stanka Vraza te čitavom nizu kolektora i sekundarnih mreža odvodnje (sekundarna kanalizacijska mreža na području MO Višnjik s priključkom napostojeći kolektor u Ulici Edvina Androvića, kanalizacijski kolektori duž Ulice kralja DmitraZvonimira, C.P. „Ravnice” i pripadajući tlačni cjevovod, kanalizacijske mreže na području MO Ričina – 1. faza, kanalizacijski kolektor na dijelu Ulice Matije Gupca i okolnih priključnih ulica – III. građevina, kanalizacijska mreža područja Arbanasi koja gravitira na crpnu postaju “Arbanasi I”, C.P. „Zgon” i pripadajući gravitacijski kolektori, kanalizacijski kolektor u UliciNikole Šopa).
Nakon završetka obnove Poljane Šime Budinića, nastavljeni su radovi na uređenju Trga Petra Zoranića. U izvještajnom razdoblju,među značajnijim poslovima naizradi projektne dokumentacije za izgradnju nove komunalne infrastrukture, vrijedi istaknuti završetak projekata rekonstrukcije i izgradnje Ulice Petra Skoka i MarinaGetaldića te Ulice Hrvoja Ćustića, kao i onih za izgradnju društvenihzgrada u mjesnim odborima Vidikovac i Plovanija koji uključuju i uređenje tamošnjih dječjih igrališta.

Uspješno je okončan zajednički projekt Grada Zadra i Agencije za pravni promet nekretnina – Izgradnja stambenog objekta na području DPU-a Crvene kuće, sa 65 stanova. Grad Zadar je na izgradnju komunalne infrastrukture na cijelom području obuhvata DPU-a Crvene kuće utrošio iznos od 15 milujuna kuna. Izrađeni su i projekti za uređenje javne površine oko Mjesnog odbora Gaženica koji uključuje mali trg, dječje igralište i boćalište.

U izgradnji novog gradskog sustava odvodnje vrijedan je i projekt koji se odnosi na područje od Ulice Franka Lisice i Jadranske ceste do Uređaja za pročišćavanje „Centar”. U izradi je čitav niz projekata sekundarne kanalizacijske mreže…

U sklopu programa Zaštite obalnog mora u tijeku je projektiranje Crpne postaje „Dražanica” u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima, a u
sklopu zaštite vodocrpilišta Bokanjac projektiraju se gravitacijski kolektori otpadnih voda i Crpna postaja „Bokanjac” s pripadajućim tlačnim cjevovodom, te gravitacijski kolektori odvodnje otpadnih voda koji gravitiraju na javni sustav odvodnje na Putu Bokanjca. U tijeku je i izrada projekta Inteligentnog transportnog sustava (ITS) s revizijom

Prometne studije grada Zadra.
Na području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti pripremao se Akcijski plan
energetski održivog razvitka (SEAP), a kontinuirano su se provodila ispitivanja sanitarne kakvoće mora. Provodili su se poslovi na sustavnom gospodarenju energijom kroz SGE projekt i EE tim (izrada baze podataka o potrošnji energije u objektima Grada Zadra…). S Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan je ugovor o sufinanciranju ugradnje solarnih kolektora za pripremu tople vode u SC Višnjik. Kontinuirano se radilo i na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za otkup zemljišta za gradnju (realizacija gradskih investicija) pa je tako u velikoj mjeri dovršen otkup zemljišta za izgradnju 1. i 2. faze Kolektora visoke zone i rekonstrukciju Ulice Petra Skoka i Ulice Marina Getaldića. Istovremeno, obavljene su pripreme (elaborati, razgovori sa vlasnicima zemljišta) za otkup zemljišta potrebnog za rekonstrukciju Ulice Hrvoja Čustića. Zamijenjeno je i otkupljeno zemljište u skladu s DPU Vidikovac čime su se stekli preduvjeti za izgradnju prometnica sa infrastrukturom, a sve u svrhu pripreme zemljišta za gradnju stambenih zgrada i društvenih sadržaja (zgrada mjesnog odbora, igrališta i dječja igrališta, starački dom). U izvještajnom razdoblju povećao se opseg posla vezan uz obračun naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada, a kontinuirano se radio obračun komunalnog doprinosa za nove građevine kao i za nezakonito izgrađene zgrade.

Tako su u drugoj polovici prošle godine zaprimljena ukupno 2042 predmeta (1192 upravna), a riješeno ih je 1304. Sukladno Programu održavanja komunalne infrastrukture u izvještajnom su razdoblju obavljene sve redovite djelatnosti vezane uz održavanje čistoć javnih površina i javnih zelenih površina, odvoza otpada s otoka ….
Tijekom izvještajnog razdoblja nastavljene su aktivnosti na realizaciji projekta Gospodarske zone Crno. U listopadu je uplaćena zadnja rata Hrvatskim šumama u svrhuotkupa zemljišta za izgradnju zone te je jedinstvena čestica 2144/290, veličine 3.978.484 m2, na području KO Crno, uknjižena 1/1 u zemljišnima knjigama u vlasništvo Grada Zadra. Uz glavni projekt komunalne infrastrukture zone, trebalo je pripremiti još 10-tak projekata koji se odnose na infrastrukturu do i oko zone (pristupne ceste, vodovod, odvodnja i sl.) i svi su oni u završnoj fazi (uglavnom pred ishođenjima lokacijskih dozvola ili potvrda glavnih projekata). Po usvajanju izmjena i dopuna UPU GZ Crno u studenome 2012., pokrenut je postupak ishođenja Rješenja za građenje za glavni projekt Cjeline A, komunalne infrastrukture.

.
U procesu informatizacije gradske uprave završen je GIS Sustava za upravljanjeelektroničkom komunikacijskom infrastrukturom (EKI) i analizu nekretnina grada. Sustav je dostupan unutar internemreže Grada Zadra, a omogućuje grafičko preklapanje digitalnog katastra, DOF i EKI. Omogućuje vizualizaciju podatka o EKI različitih telekom operatora na području grada, kao i pregled i podatke o svim česticama u javnom vlasništvu, uz mogućnost pretraživanje na razini katastarske čestice, ulica i kućnih brojeva.
Usvojen je Pravilnik o obveznom korištenju sustava elektroničke pisarnice pa je korištenje sustava prošireno i na predmete koji se generiraju u Gradskoj upravi. Na taj način omogućeno je praćenje (u elektroničkom obliku) životnog vijeka svih dokumenta koji se zaprimaju u gradskoj upravi, ali i onih koji se u istoj generiraju, što je nužan preduvjet za otvaranje sustava prema građanstvu (preko javnog weba) u smislu praćenja statusa predmeta. Također su ugovoreni i u testni rad pušteni Sustav za upravljanje ulaznim računima, Sustav za upravljanje sjednicama gradskog vijeća, Sustav za upravljanje ljudskim resursima, te Intranet portal gradske uprave koji omogućuje kolaboraciju i razmjenu informacija između djelatnika gradske uprave, a sadrži niz manjih korisnih aplikacija, poput Prijave kvarova, Rezervacije resursa, Internih kontakata i rasprava, te Interne oglasne ploče.

U izvještajnom razdoblju, sukladno Odluci o autotaksi prijevozu, u drugom polugodištu je izdano ukupno 8 dozvola za autotaksi prijevoz na području Grada Zadra.
U listopadu 2012. godine donesena je Odluka o osnivanju postrojbi civilne zaštite. Na području poslova zaštite od požara pokrenuta inicijativa o osnivanju javne vatrogasnepostrojbe koja bi pokrivala područje Grada Zadra i Općina Poličnik, Zemunik i Bibinje. Na taj način postigla bi se efikasnija zaštita od požara na širem području grada uz racionalizaciju troškova. Donesene su Izmjene i dopune Programa korištenja sredstava namijenjenih razvoju turizma i poticanju turističkih manifestacija i promidžbi u 2012. godini, a svakako najznačajniji dio odnosi se na promidžbu putem web stranica Ryanair-a.

Nastavljena je provedba Gradskog projekta razvoja malog i srednjeg poduzetništva. U izvještajnom razdoblju zaprimljen je 1 novi kreditni zahtjev, ukupne vrijednosti 148.000,00 kn. Od početka provedbe kreditne linije u rujnu 2009. godine ukupno je plasirano 38 kredita, u ukupnom iznosu 11.7 milijuna kn, pri čemu je Grad na subvencioniranje kamate na plasirane kredite utrošio 845.438 kn.





Related Articles

Komentari

  1. Pingback: definews
  2. Pingback: virtual card buy
  3. Pingback: WerdenBank.com
  4. Pingback: 바카라사이트
  5. Pingback: telegram hyip bot
  6. Pingback: buy delta 8
  7. Pingback: Kamagra cena
  8. Pingback: Aaron Lal
  9. Pingback: lifestyle services
  10. Pingback: 샌즈카지노
  11. Pingback: 메리트카지노
  12. Pingback: 우리카지노
  13. Pingback: 퍼스트카지노
  14. Pingback: 코인카지노
  15. Pingback: Marriage anxiety
  16. Pingback: Vidalista 20mg
  17. Pingback: Read More
  18. Pingback: click here
  19. Pingback: Guns for sale
  20. Pingback: sport betting
  21. Pingback: Click Here
  22. Pingback: Click
  23. Pingback: ufabet
  24. Pingback: Cannabis Oil
  25. Pingback: read here
  26. Pingback: more
  27. Pingback: read here
  28. Pingback: click
  29. Pingback: more
  30. Pingback: more
  31. Pingback: read more
  32. Pingback: shrooms
  33. Pingback: yamaha yzf-r3
  34. Pingback: movers burnaby
  35. Pingback: panty vibrator
  36. Pingback: dbal reviews
  37. Pingback: BLUEBERRY WEED
  38. Pingback: mp3 juice
  39. Pingback: learn more
  40. Pingback: their info
  41. Pingback: موقع سكس
  42. Pingback: CRUISE
  43. Pingback: Pat Mesiti
  44. Pingback: Trekking in India
  45. Pingback: SEO Agency
  46. Pingback: recette
  47. Pingback: sàn forex mitrade
  48. Pingback: seo canada
  49. Pingback: rabbit vibrator
  50. Pingback: bestuurbare auto
  51. Pingback: bàn học cho bé
  52. Pingback: gas fireplace
  53. Pingback: W88vnbet
  54. Pingback: W88
  55. Pingback: W88
  56. Pingback: iso agent program
  57. Pingback: computer disposal
  58. Pingback: sex toys
  59. Pingback: bondage gear
  60. Pingback: vibrator
  61. Pingback: thrusting dildo
  62. Pingback: dildo with balls
  63. Pingback: sattamatka
  64. Pingback: double bitcoin
  65. Pingback: anal butt plugs
  66. Pingback: thrusting massager
  67. Pingback: diy sex toys
  68. Pingback: hospedagem php
  69. Pingback: pendik escort
  70. Pingback: slot online
  71. Pingback: free porn movie
  72. Pingback: adult video
  73. Pingback: Buy Weed Online
  74. Pingback: realistic dildo
  75. Pingback: prostate toys
  76. Pingback: Fitness
  77. Pingback: kang te reja
  78. Pingback: fb88.com
  79. Pingback: Pinball for sale
  80. Pingback: PARROTS FOR SALE
  81. Pingback: FLOUR MILL
  82. Pingback: live oranum
  83. Pingback: best delta 8
  84. Pingback: w88clubvip
  85. Pingback: bong88.com
  86. Pingback: Cannabis Edibles
  87. Pingback: THC Gummies
  88. Pingback: buy weed
  89. Pingback: bachelor's degree
  90. Pingback: Personal Growth
  91. Pingback: SeekHash
  92. Pingback: foreclosure fraud
  93. Pingback: discreet vibrators
  94. Pingback: silicone vibrator
  95. Pingback: tiktok followers
  96. Pingback: Ruger Rifles
  97. Pingback: abc rifle company
  98. Pingback: Investor obligasi
  99. Pingback: deals this week
  100. Pingback: live22 test id
  101. Pingback: istanbul eskortlar
  102. Pingback: maltepe escort
  103. Pingback: Roofer
  104. Pingback: Clavier gamer
  105. Pingback: Chaise Lounge Sofa
  106. Pingback: v guard cookware
  107. Pingback: floor of the car
  108. Pingback: Cocktail
  109. Pingback: bulk 30 30 ammo
  110. Pingback: corner summerhouse
  111. Pingback: Victor Metlege
  112. Pingback: sex toy review
  113. Pingback: Rape porn
  114. Pingback: hair removal
  115. Pingback: BUY HBCUC
  116. Pingback: kush online
  117. Pingback: Food license India
  118. Pingback: miracles happen
  119. Pingback: glycerin oil
  120. Pingback: Doctors
  121. Pingback: Pc hilfe bubikon
  122. Pingback: Pool Tile
  123. Pingback: Mobile POS
  124. Pingback: london
  125. Pingback: BRONCHITIS
  126. Pingback: audio porn stories
  127. Pingback: Washing Machines
  128. Pingback: politics
  129. Pingback: handheld massagers
  130. Pingback: Gave til hende
  131. Pingback: suadiye escort
  132. Pingback: bostanci escort
  133. Pingback: 123Movies
  134. Pingback: sex positivity
  135. Pingback: p spot massager
  136. Pingback: mersin escort
  137. Pingback: Victor Metlege
  138. Pingback: Andrea Alegre
  139. Pingback: w88 vn
  140. Pingback: vn88io
  141. Pingback: letou8889.com
  142. Pingback: fun88
  143. Pingback: female vacuum pump
  144. Pingback: MILF Porn
  145. Pingback: ground lease
  146. Pingback: lottovip
  147. Pingback: realistic dildos
  148. Pingback: realistic dildo
  149. Pingback: bk8vn
  150. Pingback: 더온카지노
  151. Pingback: 토토커뮤니티
  152. Pingback: bet188
  153. Pingback: fun888
  154. Pingback: vaobong 2
  155. Pingback: aksaray escort
  156. Pingback: jbovietnam
  157. Pingback: keonhacai88
  158. Pingback: french streaming
  159. Pingback: french streaming
  160. Pingback: ctrlcoin.io
  161. Pingback: sbobet3456
  162. Pingback: sex facts
  163. Pingback: sex ed
  164. Pingback: w88live
  165. Pingback: realistic stroker
  166. Pingback: best in ottawa
  167. Pingback: 메이저사이트
  168. Pingback: 머니상
  169. Pingback: bk8.com
  170. Pingback: 188bet
  171. Pingback: fun888
  172. Pingback: link vao fb88
  173. Pingback: Budongo Forest
  174. Pingback: Kingpen
  175. Pingback: fixodent
  176. Pingback: Macaw for sale
  177. Pingback: ADDERALL FOR SALE
  178. Pingback: canadian services
  179. Pingback: clit stimulator
  180. Pingback: best male sex toy
  181. Pingback: mp3 juice free
  182. Pingback: Consultant seo
  183. Pingback: ebay competitors
  184. Pingback: link m88
  185. Pingback: Livestock for sale
  186. Pingback: best male sex toys
  187. Pingback: aromatherapy shop
  188. Pingback: sajt
  189. Pingback: lowes kronos
  190. Pingback: News
  191. Pingback: Honolulu Painters
  192. Pingback: TRIPLE HEX CARTS
  193. Pingback: magic mushrooms
  194. Pingback: magic mushrooms
  195. Pingback: Bartier Perry
  196. Pingback: buy hex dumbbells
  197. Pingback: Vertise
  198. Pingback: commotidies
  199. Pingback: igračke za djecu
  200. Pingback: Sig Sauer Firearms
  201. Pingback: bitcoin
  202. Pingback: Uganda Tour
  203. Pingback: beretta guns
  204. Pingback: strokers
  205. Pingback: dank sinatra
  206. Pingback: happyLuke
  207. Pingback: Quiz
  208. Pingback: happyruck.com
  209. Pingback: The NMD News
  210. Pingback: happyruck.com
  211. Pingback: russian alphabet
  212. Pingback: bimbim.com
  213. Pingback: Digital Marketing
  214. Pingback: one man s war
  215. Pingback: submarine t 9
  216. Pingback: Eclipse c++
  217. Pingback: sexy blindfold
  218. Pingback: Lemon Tek
  219. Pingback: DailyCBD.com
  220. Pingback: beretta 92fs inox
  221. Pingback: 파워볼사이트
  222. Pingback: kimber rifles
  223. Pingback: buy backlinks
  224. Pingback: benelli m3
  225. Pingback: stiiizy store
  226. Pingback: sig sp2022
  227. Pingback: restaurants
  228. Pingback: uca.com.vn
  229. Pingback: 5.7x28 ammo
  230. Pingback: gbl for sale
  231. Pingback: DIY Home Projects
  232. Pingback: sion call girls
  233. Pingback: Web development
  234. Pingback: missing adult
  235. Pingback: ruger 22/45 lite
  236. Pingback: butt plugs
  237. Pingback: scammer Albanian
  238. Pingback: Yamaha R3
  239. Pingback: adult toys for men
  240. Pingback: kel tec p50
  241. Pingback: sbga285
  242. Pingback: condonlotto.com
  243. Pingback: Krt vape
  244. Pingback: krt disposable
  245. Pingback: Hi-Point carbine
  246. Pingback: valentine sex toys
  247. Pingback: bigerlotto
  248. Pingback: leblotto
  249. Pingback: Virtual Visa Card
  250. Pingback: panda boyama
  251. Pingback: glock 43x
  252. Pingback: lifelike dildo
  253. Pingback: go website
  254. Pingback: posting on twitter
  255. Pingback: pro zysk forum
  256. Pingback: prawnik dla firm
  257. Pingback: Ps5 for Sale
  258. Pingback: exipure review
  259. Pingback: serifali escort
  260. Pingback: effentora
  261. Pingback: MINE FULL TRADER
  262. Pingback: lash packaging
  263. Pingback: Glock 48 for sale
  264. Pingback: Krt carts
  265. Pingback: CZ P10C
  266. Pingback: DARK-SCREEN
  267. Pingback: economics
  268. Pingback: Google
  269. Pingback: male enhancement
  270. Pingback: canadian podcast
  271. Pingback: World News Today
  272. Pingback: one up mushroom
  273. Pingback: Watermelon haupia
  274. Pingback: Watermelon haupia
  275. Pingback: Teaching Arabic
  276. Pingback: Haupia strain
  277. Pingback: Bubble hash
  278. Pingback: Moroccan hash
  279. Pingback: Litto disposable
  280. Pingback: Buy D2R Items
  281. Pingback: ASUU
  282. Pingback: Womply Payout
  283. Pingback: austin painters
  284. Pingback: 토토먹튀
  285. Pingback: #African News
  286. Pingback: a knockout post
  287. Pingback: web
  288. Pingback: Premium Sexpuppen
  289. Pingback: natvisa
  290. Pingback: mp3juice
  291. Pingback: 폰테크
  292. Pingback: static website
  293. Pingback: maid service dubai
  294. Pingback: blisters in mouth
  295. Pingback: maid service dubai
  296. Pingback: pozycjonowanie
  297. Pingback: tego autora
  298. Pingback: pozycjonowanie
  299. Pingback: #MomsDayWithMajor
  300. Pingback: click here to read
  301. Pingback: opublikowany tutaj
  302. Pingback: india
  303. Pingback: daftar singapoker
  304. Pingback: Myntra promo code
  305. Pingback: Painters Stamford
  306. Pingback: hq email address
  307. Pingback: University of Embu
  308. Pingback: wifi signal jammer
  309. Pingback: browse this site
  310. Pingback: Health
  311. Pingback: Business
  312. Pingback: 출장안마
  313. Pingback: GRAPHIC TEES
  314. Pingback: Betboo Kayıt
  315. Pingback: Kshvid
  316. Pingback: Sus304 netted hose
  317. Pingback: Süperbahis Giriş
  318. Pingback: imlive
  319. Pingback: ad posting
  320. Pingback: wordpress piraté
  321. Pingback: 메이저놀이터
  322. Pingback: deviated septum
  323. Pingback: Poker Siteleri
  324. Pingback: krajowy.biz
  325. Pingback: krajowy.biz
  326. Pingback: krajowy.biz
  327. Pingback: 안전놀이터
  328. Pingback: 출장 마사지
  329. Pingback: Electrician Dubai
  330. Pingback: film
Back to top button