Zadar

JAVNI NATJEČAJ – Javila se četiri ponuditelja za nasljednika VOX televizije

Na adresu Vijeća za elektroničke medije stigle su četiri ponude za koncesije za digitalnu regiju D7 koja se odnosi na na Zadarsku, Šibensko-kninsku te dio Ličko-senjske županije.

Ponude su poslali VTV d.o.o. iz Vinkovaca kojoj su osnivači Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, nedavno osnovana tvrtka Robur j.d.o. osnivača novinara Danijela Jankovića iz Čakovca, te dvije poznatije regionalne televizije – Televizija Jadran d.o.o. iz Splita, te Televizija Dalmacija d.o.o. također s adresom u Splitu.

Televiziji Jadran bi dobivanje koncesije za Zadari i šire područje bio iskorak iz dosadašnjih splitskih okvira. A Televizija Dalmacija je već u jednom širem sustavu, zajedno sa Nezavisnom televizijom djeluje u sustavu Mreže TV, osnivača Zvonimira Kabelke i Saše Englera. Najpoznatije novinarsko ime im je nekadašnji saborski zastupnik liberal Branko Vukšić, te istraživački novinar Domagoj Margetić.

Zadarskom VOX-u nedavno je oduzeta koncesija u digitalnoj regiji D7 zbog višegodišnjeg nepoštivanja odobrenih programskih smjernica te neplaćanja koncesije. Ovih je dana VOX nestao s ekrana, a službeno je otvoren i stečajni postupak.

Koja televizija je dala najbolju ponudu odnosno koja će dobiti pravo emitirati program na ovom području Vijeće će odlučiti do 19. studenog.

Predsjednica Vijeća Mirjana Rakić istaknula je da brojnost prijava govori o nastavku pluralizma medija u našem društvu što smatra iznimno bitnim. Nove koncesije otvaraju mogućnost da će u nekim područjima biti ponuđeno nešto novo.





Related Articles

Back to top button