IzdvojenoZadarZADAR Sport

Kalmeta, ovo ti nije rodno selo Kallmet

GRAFIT NA JAZINAMA

Ogorčenje građana Zadra i svih onih kojima legendarna dvorana znači puno više odcobične građevine, bukti ovih dana nakon što je ZADAR News objavio seriju članaka u kojima smo razotkrili plan frontmena projekta Vrata Zadra, Božidara Kalmete da se sruše Jazine, a da na istom mjestu nikne visoka i jako ružna zgrada u kojoj bi, prema procjenama, kvadrat megaluksuznog stana koštao više od sedam tisuća eura. 

Među prvima javno su protiv ove sulude ideje reagirali bivši legendarni košarkaš Arijan Komazec, predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković i umirovljeni novinar Drago Čulina. 

Za podsjetiti je i kako su sinoć ljutiti navijači Zadra napisali nekoliko grafita na južnoj strani Jazina i trafostanici, dok je večerašnji uradak usvanuo na vsnjskom, zapadnom zidu. 

“Kalmeta ovo ti nije rodno selo Kallmet”, jasna je poruka Božidaru Kalmeti od strane nezadovoljnih navijača koji, u međuvremenu organiziraju prosvjed “Za Jazine” koji bi se, prema najavi objavljenoj na Facebooku, u grupi STOP RUŠENJU JAZINA trebao održati 22. travnja s početkom u 18 sati. 

I ovom prilikom pozivamo sve koji su protiv rušenja Jazina da se uključe u grupu. 

Kallmet i Madh, rodna sela Klmetinih predaka

Sam grafit očito aludira na Kalmetine albanske korijene. Ako je vjerovati podacima objavljenima na Wikipediji, Božidar Kalmeta je potomak iseljenika iz 18. vijeka s prostora Albanije (pod turskom vlašću), koji su naseljavali Mletačku republiku (Zadar, Arbanasi…). Neki ljudi su uzimali za prezimena nazive sela u kojima su rođeni. U sjevernoj Albaniji postoji selo Kallmet i Madh.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button