ZadarZadne-Izdvojeno

Kalmeta Staniću na ročištu: Ispričaj se i povlačim sve tužbe. Stanić: Nema šanse, govorio sam istinu!

Mijat Stanić (Foto: Novi list)
Mijat Stanić (Foto: Novi list)

Svatko na svojoj strani hodnika, bez komunikacije, Mijat Stanić s odvjetnikom, Božidar Kalmeta bez odvjetnika. Tako je izgledao jutrošnji susret bivšeg ministra prometa, pomorstva i veza te predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu
Vezane teme

Kalmeta je, podsjetimo, tužio Stanića zbog, kako je rekao, ‘kleveta i laži’ iznesenih u nekoliko medija. Unatoč pokušaju suca Vjerana Blažekovića da izmiri zaraćene strane, to je neslavno propalo.

‘Spreman sam povući sve tužbe, uključujući onu na Općinskom sudu u Splitu, ako se Stanić javno ispriča za sve što je izrekao’, kazao je Kalmeta. No Stanić je bio drugačijeg mišljenja.

‘Mirno rješenje je moguće, ali ne pod uvjetima tužitelja, već samo ako on bezuvjetno povuče sve tužbe. Javne smo osobe i nemam se pravo povući jer sam govorio o šteti koja je počinjena te želim da se to raščisti’, rekao je Stanić.

Nakon ročišta Kalmeta je kazao kako nije spreman pristati na Stanićeve uvjete i dodao da je pitanje za koga Stanić radi i tko ga instruira.

Novo ročište zakazano je za 14. svibnja.

 





Related Articles

Back to top button