IzdvojenoZadar

Kalmetin vozač i uhljeb Dario Vrsaljko za vrijeme radnog vremena voza se autom i gotovo nikad nije na poslu: “Stalno se poziva na Kalmetu i zato mu nitko ne može ništa”

Djelatnik gradske tvrtke Nasadi, županijski vijećnik i član Gradskog odbora HDZ-a, a ponekad i privatni vozač Božidara Kalmete, Dario Vrsaljko svoje radno vrijeme za koje je solidno plaćen u gradskoj tvrtki ne provodi u ovoj komunalnoj tvrtki. Činjenica je to o kojoj je ZADAR News već pisao,ali je isto tako činjenica kako se od onda, očito, ništa nije promijenilo u ponašanju poznatog zadarskog uhljeba.

Gotovo nikad nije na poslu

Vrsaljko svoj posao u Nasadima, očito je, ne radi i skoro svaki dan eskivira s posla, kažu nam marljivi djelatnici ove komunalne tvrtke koji osam sati dnevno rade težak fizički posao i za to su plaćeni puno manje od Vrsaljka.

Jučer u 11 sati i 11 minuta trebao je biti na poslu, a vozikao se gradom


Tako je Vrsaljko, koji je jučer u 11 sati i 11 minuta trebao biti na poslu u Nasadima snimljen u ulici Stjepana Radića na semaforu u svom bijelom Audiju. Dakle, za vrijeme radnog vremena nije bio gdje je trebao biti.


Građani ga susreću po kafićima za vrijeme radnog vremena, a on se stalno poziva na Božidara Kalmetu

Dok mu traje radno vrijeme možete ga pronaći po kafićima na Branimiru ili na poluotoku, a kad ga netko pita zašto nije na poslu, poziva se na Božidara Kalmetu koji ga je i uhljebio na radno mjesto – kažu nam djelatnici Nasada.

Foto: N1 TV

Kalmeta mu namjestio kafić na Višnjiku

Iako je i više nego očito kako se Vrsaljko bavi nekim drugim poslovima, a plaća mu u Nasadima uredno “kapa” svaki mjesec, u Zadru svi znaju kako mu je Božidar Kalmeta osobno namjestio kafić na Višnjiku, o čemu smo već ranije pisali, a što Vrsaljko nikad nije demantirao.

Nema ured i radi kao “Referent za zaštitu materijalno tehničkih sredstava”

Kako smo doznali od ljudi iz Nasada, Vrsaljko je zaposlen na funkciji “Referenta za zaštitu materijalno tehničkih sredstava”, ali svoj ured, zanimljivo je, nema.

– Nikakav ured on nema kod nas u Nasadima, a i da ga ima čemu bi mu služio kad se gotovo nikad ne nalazi na radnom mjestu? Pored kruha on traži, ali i dobiva pogače i to radi lojalnosti Božidaru Kalmeti i HDZ-u. Njemu je HDZ sve dao. Kako i zašto tvrdim da je to tako? Objasnit ću jednostavno. Svi znaju da je on ovdje zaposlen po naredbi Božidara Kalmete i da je to odrađeno preko njega. Na kraju krajeva, on se i sam s tom informacijama hvalio okolo. Ovdje ga skoro nikad nema, a ako ga želite pronaći najbolje bi bilo da odete na Višnjik u njegov kafić. Koliko znam postoje i fotografije gdje on za radnog vremena odlazi u kafić i donosi namirnice i ostale dnevne potrepštine za potrebe njegovog rada. Dakle, cijeli grad zna da je Vrsaljko fiktivni zaposlenik Nasada koji svoj posao ne radi i da mu je namješten kafić na Višnjiku tako što je njegov brat osnovao tvrtku koja je za sitne pare dobila koncesiju od Višnjika, a zapravo je pravi vlasnik kafića Dario Vrsaljko – u jednom dahu nam je još u svibnju prošle godine kazao djelatnik Nasada koji je želio ostati anoniman. I dans stoji pri svom iskazu, kaže, stanje se nije promijenilo, štoviše, pogoršalo se.

– Sad ga još manje ima na poslu, stalno luta, odvozi neke stvari na Višnjik, on je zapravo ovdje u firmi vrlo rijetko i to svi znaju. Tako je naredio Kalmeta i on ima apsolutnu slobodu. Da stvar bude gora, ako mu i direktor ili bilo tko nešto spočita, on se uvijek poziva na Kalmetu i stvar s tim završi – kaže naš izvor.

Vrsaljko je djelatnike kafića isplaćivao ”na ruke”

Ista osoba svojedobno nam je kazala i kako su joj se neki bivši djelatnici kafića na Višnjiku požalili kako ih je sam Vrsaljko osobno isplaćivao za rad u kafiću i to “na ruke”, dakle bez prijave i mimo zakona, o čemu ZADAR News trenutno provodi istraživanje, a s jednom osobom koja je nekoć navodno primala novce “na ruke” smo uspjeli i stupiti u kontakt.

I druga osoba iz Nasada koja je u svibnju 2019. odlučila za naš portal progovoriti uz uvjet anonimnosti kazala najcjenjenijih kako Vrsaljka na poslu gotovo nikad nema jer se bavi radom kafića na Višnjiku ili ispija kave po kafićima po Zadru.

“Zadužen je za špijuniranje vlastitih kolega u Nasadima”

– Istina je da je on od strane uprave Nasada zadužen da špijunira svoje kolege i da prati hoće li radnici otuđiti gorivo. Raditi bi trebao i neke druge stvari, a radi li ih ne znam jer ga gotovo nikad nema u firmi. Dakle, njegov formalni posao je na toj razini – kazao je naš izvor.

Za vrijeme radnog vremena autom se parkirao na vatrogasni prolaz ispred kafića na Višnjiku

I uistinu, preko jedne osobe dobili smo fotografije Vrsaljkovog Audija koji je lani u svibnju (ovdje pročitajte original članak o toj temi) bio parkiran na zabranjenom dijelu ispred kafića na Višnjiku i to u vrijeme u kada je Vrsaljko trebao biti negdje drugdje, ali sigurno ne na Višnjiku. Al, gle čuda, bio je ispred kafića i to na prolazu kroz koji mogu prolaziti samo vatrogasna vozila.

U međuvremenu smo doznali kako je Vrsaljko u vrijeme kad su nastale sporne fotografije (20. svibnja u 9 i 20 ujutro) trebao biti ispred voznog parka u Nasadima, no tamo nije bio.Related Articles

Back to top button