IzdvojenoZadar

Kalmetinom vozaču i megauhljebu Vrsaljku građani Zadra plaćaju i struju i vodu za kafić koji mu je namješten

Ono što je ZADAR News ekskluzivno doznao prije nekoliko dana je činjenica je kako tvrtka Fokus d.o.o. plaća svega tisuću kuna mjesečno i to paušalno za potrebe struje i vode. Zašto Vrsaljko nema zasebno brojilo za struju i vodu kao i svi ostali poslovni prostori koje koriste najmoprimci gradskih prostora ne znamo. Ili se samo pravimo da ne znamo.

Popularni djelatnik gradske tvrtke Nasadi, jedan od najneaktivnijih županijskih vijećnika, odnosno klasični Kalmetin dizač ruku i član Gradskog odbora HDZ-a, Dario Vrsaljko, kao što smo već u više na rata pisali, svoje radno vrijeme za koje je solidno plaćen ne provodi u ovoj komunalnoj tvrtki, već se bavi nekim drugim poslovima, a plaća mu uredno “kapa” svaki mjesec, tvrdili su više puta u razgovor za ZADAR News ogorčeni djelatnici Nasada.

Od djelatnika spomenute komunalne tvrtke saznali smo i kako mu je Božidar Kalmeta osobno namjestio kafić na Višnjiku, o čemu smo već ranije pisali, a što Vrsaljko nije demantirao. Naime, tvrtka Fokus d.o.o. koja ima koncesiju na spomenuti caffe bar u formalnom je vlasništvu njegovog brata. Ipak, bivši djelatnici koji su radili u spornom kafiću potvrdili su za ZADAR News kako su se za posao dogovarali s Dariom, a ne Tomislavom Vrsaljkom na čije ime glasi Fokus d.o.o.

Prema obilatoj dokumentaciji koja je u posjedu ZADAR Newsa, Vrsaljko je u gradskoj tvrtki Nasadi d.o.o. zaposlen na funkciji “Referenta za zaštitu materijalno tehničkih sredstava”, ali svoj ured nema. Da paradoks bude veći, Vrsaljko koji ima položenu B kategoriju, odgovoran je dijelom i za vozni park u kojemu se nalaze vozila tvrtke Nasadi s kojima upravljaju vozači koji imaju položenu C kategoriju.

Hvalio se da ga je Kalmeta zaposlio u Nasade

– Svi znaju da je on ovdje zaposlen po naredbi Božidara Kalmete i da je to odrađeno preko njega. Na kraju krajeva, on se i sam s tom informacijama hvalio uokolo. Ovdje ga skoro nikad nema, a ako ga želite pronaći najbolje bi bilo da odete na Višnjik u njegov kafić. Koliko znam postoje i fotografije gdje on za radnog vremena odlazi u kafić i donosi namirnice i ostale dnevne potrepštine za potrebe njegovog rada. Dakle, cijeli grad zna da je Vrsaljko fiktivni zaposlenik Nasada koji svoj posao ne radi i da mu je namješten kafić na Višnjiku tako što je njegov brat osnovao tvrtku koja je za sitne pare dobila koncesiju od Višnjika, a zapravo je pravi vlasnik kafića Dario Vrsaljko – kazao je jednom dahu ranije naš izvor iz Nasada koji je želio ostati anoniman.

A da je Dario Vrsaljko pravi vlasnik kafića dokazuje još jedna činjenica, odnosno ekskluzivni dokument koji se nalazi u posjednu ZADAR Newsa i čiji dio se odnosi na samog Vrsaljka osobno. Preciznije, temeljem između tvrtki Višnjik d.o.o. i Fokus d.o.o. u točki 9. ugovora stoji kako je za realizaciju ugovora od strane Fokus d.o.o. zadužen Dario Vrsaljko, što dodatno potvrđuje sumnju kako je Tomislav Vrsaljko samo formalno pravni vlasnik tvrtke Fokus d.o.o., a da Dario Vrsaljko upravlja kafićem.

Vrsaljko je djelatnike kafića isplaćivao ”na ruke”

Od bivših djelatnika kafića na Višnjiku doznali smo i kako je sam Dario Vrsaljko, a ne Tomislav, neke od njih osobno isplaćivao za rad i to “na ruke”, dakle bez prijave i mimo zakona.

– Bile su to isplate na ruke. Isključivo i jedino na ruke i to vam mogu potvrditi i drugi djelatnici i djelatnice koje su se tamo radile – govori naš izvor koji je od Vrsaljka osobno na ruke primao gotovinu.

Za vrijeme radnog vremena autom se parkirao na vatrogasni prolaz ispred kafića na Višnjiku

Poznato je i kako je ZADAR News ranije preko jedne osobe dobio fotografije Vrsaljkovog Audija koji je bio parkiran na zabranjenom dijelu ispred kafića na Višnjiku i to u vrijeme u kada je isti trebao biti negdje drugdje, vjerojatno u tvrtki Nasadi gdje je zaposlen, ali sigurno ne na Višnjiku. Međutim, bio je ispred kafića i to na prolazu kroz koji mogu prolaziti samo vatrogasna vozila.

Kalmetin prijatelj i HDZ-ov uhljeb Dario Vrsaljko plaću prima, a na posao ne dolazi

U međuvremenu smo doznali i kako je Vrsaljko u vrijeme kad su nastale sporne fotografije (20. svibnja 2019. godine u 9 i 20 ujutro) trebao biti ispred voznog parka u Nasadima, no tamo nije bio.

ZADAR News objavio je, kao što je poznato, niz dokaza kako Vrsaljko za vrijeme radnog vremena nije na poslu, međutim, u Nasadima šute o tome i tako štite najpoznatijeg zadarskog megauhljeba i jednog od dvojice osobnih vozača Božidara Kalmete.

HDZ-ov megauhljeb Dario Vrsaljko za Božidara Kalmetu špijunira, uhodi i fotografira novinare, a na posao gotovo da i ne dolazi

Plaća paušalno samo tisuću kuna za struju i vodu

Ono što je ZADAR News ekskluzivno doznao prije nekoliko dana je činjenica je kako tvrtka Fokus d.o.o. plaća svega tisuću kuna mjesečno i to paušalno za potrebe struje i vode.

Zašto Vrsaljko nema zasebno brojilo za struju i vodu kao i svi ostali poslovni prostori koje koriste najmoprimci gradskih prostora ne znamo. Ili se samo pravimo da ne znamo.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button