ZadarZadne-Izdvojeno

Kaznili ga zbog glazbe koju je uredno platio

U subotu navečer, malo nakon 23 sata, u caffe bar “Dolce vita” u zadarskoj Varoši upala je policija. Prema kazivanjima očevidaca, bilo ih je 15-ak, od čega pola u uniformama, a ostatak u “civilu”.

Ugasili su glazbu, legitimirali goste, a nakon toga i kolekciju CD-ova 43-godišnjeg vlasnika kafića koji je nedjeljno jutro dočekao s kaznenom prijavom zbog nedopuštene upotrebe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača. Prema policijskom priopćenju, “vlasnik je posjedovao nekoliko stotina piratskih CD-ova namijenjenih za reproduciranje glazbe koji su mu oduzeti”.

Mjesto na kojem se sve dogodilo je varoški kafić “Dolce vita”, a vlasnik Alen Bušljeta, poznati zadarski DJ koji glazbu pušta već 29 godina. Veliki dio onoga što mu je policija oduzela na CD-ovima zapravo je strana klupska glazba koju je Bušljeta kupio i uredno platio preko interneta.

– To nisu nikakvi pirati, nego glazba koju sam legalno kupio na inozemnim internetskim portalima Beatport i Trax source, koji su specijalizirani za prodaju klupske glazbe. Kako je riječ o on-line kupnji, imam sve račune kao dokaze da sam sve uredno platio.

Na takav način radim već godinama jer kod nas nemam gdje kupiti takvu glazbu, bolje da ne govorim koliko smo na tom polju aktualni. Meni najpoznatiji strani producenti šalju svoju glazbu koja još nije objavljena. Sve sam to objasnio policajcu, ali uzalud – rekao je Bušljeta.





Related Articles

Back to top button