IzdvojenoKolumneZadar

KOLUMNA – Marko Vučetić: HDZ treba uništiti i ugasiti

"TREBA UGASITI KORUPCIJU, A NE KOŠARKU"

Nedvojbeno je da Branko Dukić nije čovjek riječi. Njegove, uvjetno rečeno, rečenice su primjeri nezrele i slomljene misli, pa gotovo paradoksalno izgleda kada tvrdim da je on istinski komunikator HDZ-ovih politika. On to uistinu jest. Njegov spontani govor sadrži svu tugu, bijedu i malignost HDZ-ovih demonskih politika u Zadru. Izjava kojom tvrdi da je bolje ugasiti KK Zadar ako ga Grad ne može financirati, razotkriva skriveni HDZ-ov demonski kod koji radi na sustavnom uništenju košarke u nekadašnjem gradu košarke.

HDZ-u, dakle, ne treba klub koji će razvijati košarku, njima treba klub u koji će transferirati gradski, proračunski, javni novac. Njima ne treba klub koji će pravdati javni novac tako da svatko u svakom trenutku zna u što je javni novac utrošen. Njima treba njihovo stranačko, tajno znanje o kretanju javnog novca. Ako takav klub više ne može postojati, oni su ga spremni ugasiti.

Ne, upravo suprotno. Grad i gradsku upravu koji nisu u stanju financirati KK Zadar, u mjeri u kojoj košarka treba Zadru, treba ugasiti i uništiti. Stranku koja ima pravomoćnu presudu zbog korupcije – a korupcija nije ništa drugo nego stranačko znanje o tajnom kretanju proračunskog novca – treba ugasiti i uništiti. Priča o KK Zadru je zapravo priča o tome što ćemo u Zadru ugasiti – korupciju ili košarku.

Ja sam za to da ugasimo korupciju, a Dukić je za to da ugasimo košarku i KK Zadar. Ovo nas ne treba čuditi. HDZ je i osuđen zbog toga što uvijek bira korupciju. Dukić je, ponavljam, onako verbalno slomljen i spoznajno ukočen, istinski glasnogovornik HDZ-ovih malignih politika. Te maligne politike uporno i sustavno uništavaju KK Zadar, košarku i naš grad.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button