ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Košarkaši Zadra u gradskom derbiju pobijedili Sonik Puntamiku

Košarkaši Zadra slavili su u gradskom derbiju pobjedivši Sonik Puntamiku u Jazinama rezultatom 93:77. Najbolji u redovima pobjednika bio je Karlo Vragović koji je za 20 minuta provedenih na parketu postigao 23 koša. Tri manje ubacio je Goran Vrbanc, dok je u redovima Puntamike bolji od ostatka momčadi bio Marino Šarlija sa 19 postignutih koševa.

Utakmicu su bolje otvorili košarkaši Zadra koji rade seriju 9-0 preko Vrbanca (trica i dvica), kasnije Šanga i Krapića. S druge strane, jedini ‘pravi’ u redovima Sonika bio je Marino Šarlija koji sam postiže prvih pet koševa za svoju momčad. Koševima Ante Krapića, i junaka zadarske pobjede, Karla Vragovića, Zadrani se po prvi put ‘pošteno’ odljepljuju i odlaze na +11 (10-21). Do kraja četvrtine izabranici trenera Aleša Pipana uspjevaju doći i do 15 koševa razlike preko Gorana Vrbanca, Ive Ivanova i Uroša Zadnika koji pogađa jedno od dva bacanja, što je ujedno bio i jedini koše kojega je mladi slovenski razigravač postigao na utakmici.

Drugu četvrtinu otvorili su košarkaši Sonika, preko Dražovića, kasnije i Jurline koji i prvoj minuti druge dionice postiže svoja jedina dva koša na utakmici. Nastavili su dobro Plantakvoi izabranici još jednom preko Jurjevića, Šarlije i Marića. Nakon trice Karla Vragovića za 16-31, Sonik Puntamika radi veliku seriju 16-0 i smanjuje na 32-34. Sjajnu seriju Puntamičana tada prekida Goran Vrbanc koji zabija tricu za novo vodstvo svoje momčadi. Koševima Delaša i Šanga, Zadrani odlaze na +4 (35-39), dok s druge strane Marić lagano poentira za dva. Do kraja poluvremena zabili su Drezga, Marić i Pešut s jedne, Vrbanc i Ivanov s druge strane. Na veliki odmor otišlo se s prednošću Zadra od četiri koša (45-49).

U trećoj četvrtini vidjeli smo najmanje koševa na utakmici, njih samo 32, 16 s jedne i isto toliko s druge strane. Posljednju četvrtinu, ako hoćete i utakmicu, odlučio je sjajni Karlo Vragović koji sam postiže prvih 11 koševa Zadra. Nastavio je u istom ritmu i Vrbanc, dok je s druge strane zabijao jedino Šarlija, što nije bilo dovoljno Puntamičanima da uhvate poletne Zarane. Tricom Batura za 65-85, kasnije i koševima Vragovića, Vrbanca i kapetana Ivanova, Zadrani su došli do zaslužene pobjede.

Igrači Sonik Puntamike jedino mogu žaliti za propuštenom prilikom i opuštanjem u posljednjoj dionici susreta, no, kako je i sam trener Plantak kazao na pressici nakon utakmice, Zadrani su imali širu i raspoloženiju klupu, što je u konačnici prelomilo susret.

[nggallery id=6]





Related Articles

Back to top button