ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Košarkaški klub Zadar vraća se u ABA ligu!

Košarkaši Zadra osigurali su plasman u doigravanje pobjedom u produžetku protiv Zagreba 90:89.

Junak pobjede bio je Ante Delaš koji je zabio pobjeničku tricu. Zadrani su u četvrtoj četvrtini ispustili +12 te morali u dodatnih pet minuta tijekom kojih je Zagreb imao četiri razlike i dva šuta za tricu no nije uspio doći do magičnih +7.

Osim u prvoj četvtini, Zadrani su držali vodstvo veći dio susreta. Vrbanc je u prvom poluvremenu ubacio tri trice a Zadar je na odmoru vodio minimalnih 42:43, da bi Vrbanc drugi dio otvorio tricom, a gosti se preko Batura prvo odvojili na 48:55, a trica Zadnika ih je odvela na 49:58.

Imao je Zadar već u trećoj četvrtini dvoznamenkastu prednost 55:66, a do 34. minute lakoćom održavao razliku i vodio najevećih 64:76. No, ispostavilo se da je koš Ivanova bio posljednji Zadra u regularnom dijelu. Markota i Babić su kreirali seriju 12-0 kojom su Mravi došli do izjednačenja. Zadar je promašio 14 uzastopnih šutova, a Rančić i Mavra su namjerno u posljednjim sekundama promašili svaki po dva bacanja kako bi dao Zagrebu ostavili šansu da u dodatnih pet minuta dođe do potrebnih 8 razlike.

Domaćin je bio blizu tog podviga, imali su 89:85 i dva napada, ali su prvo Simon pa Markota promašili trice. Vrbanc je smanjio na dva razlike, a Delaš u posljednjem napadu stavio tricu za pobjedu Zadrana. Na drugoj strani su domaći pokušali iznuditi prekršaj koji bi im donio dva bacanja i šansu za novi produžetak (pobjeda manja od osam razlike bi im tek zadržala matematičku šansu za plasman u doigravanje), no aktualni prvaci Hrvatske su ostali potpuno praznih ruku.

Vrbanc je s 27 poena (trica 5/10) bio najefikasniji igrač utakmice, Batur i Delaš su zabili svaki po 11, dok je Kuso uz 9 poena uhvatio i 18 skokova. Kod Zagreba je Markota zabilježio 25 koševa i 10 skokova, Mulaomerović je u svojoj posljednjoj profesionalnoj utakmici imao 16 poena i 6 asista. Simon je ubacio 15, a Dario Šarić imao 12 koševa i 16 skokova.





Related Articles

Back to top button