ZADAR SportZadne-Izdvojeno

LeBron za 24sata: Doći ću u Zadar u posjet prijatelju Romeu

lebronjamesNajbolji košarkaš današnjice velik je prijatelj s igračem Zadra Romeom Travisom. Rekao je kako ga je Travis pozvao te da bi se rado odazvao, mora pronaći termin.

Namačući umorna stopala u posudi s ledom, LeBron James sjedio je u gostujućoj svlačionici Air Canada Centra u Torontu i nije nas doživljavao. Sve dok mu nismo spomenuli ime Zadrova košarkaša Romea Travisa.

 – LeBron, može pitanje ili dva o Romeu Travisu?

Čuvši ime najboljeg prijatelja iz srednje škole, James se okrenuo i kimnuo glavom: “OK.”

– Romeo mi je jedan od najboljih prijatelja! Takvi smo otkad smo bili klinci od 18 godina. Drago mi je što je nastavio košarkašku karijeru u Hrvatskoj. Čujemo se vrlo često i znam da je tamo napravio neke sjajne stvari. Sretan sam zbog njega. Rekao mi je da je Hrvatska sjajna zemlja i pozvao me da ga dođem posjetiti. Volio bih, samo moram pronaći termin – rekao je LeBron.

Uoči All Star stanke nanizao je šest utakmica s najmanje 30 koševa uz šut bolji od 60 posto. Jedna od njih bila je i u Torontu, gdje je dao ekskluzivnu izjavu za 24sata.

Do njega je tijekom sezone gotovo nemoguće doći. S NBA igračima može se razgovarati poslije treninga, no Miami je trening u Torontu otkazao jer se utakmica igrala u ranopopodnevnom terminu. Može se i uoči svake utakmice, no ne sa svima. LeBron je, dakako, jedan od onih koji se ne odazivaju medijima u takvim trenucima.

– Jedino nakon utakmice, i to u grupi. Nema nikakvih razgovora jedan na jedan – objasnio je glasnogovornik Heata.

A i razgovor sa skupinom trajao je vrlo kratko. Preostalo je samo uloviti ga na blef, uvjeriti glasnogovornika da smo došli iz Hrvatske samo kako bismo LeBrona pitali o njegovom prijatelju i suigraču iz srednje škole, koji igra u Zadru.

Kralja Jamesa još jedan detalj veže za Hrvatsku. Uoči utakmice protiv Milwaukeeja netko mu je na profilu na Facebooku ostavio molbu da salutira hrvatskim generalima, kako je to učinio Mario Mandžukić. James je u završnici utakmice zaista salutirao, ali on tako relativno često slavi dobre poteze. No čuvši riječ “generali”, LeBron se brzo ohladio. NBA igrači ne vole se miješati u politiku.

– Ne sjećam se toga – hladno je odbrusio, a glasnogovornik Heata, koji je stajao pored njega, kao da je jedva dočekao:

– OK, dosta je bilo.

Nisu dopustili ni fotografiranje, koje je strogo zabranjeno u svlačionicama. No sad barem znamo da bi najbolji košarkaš današnjice rado posjetio Hrvatsku, kao što je pretprošlog ljeta, na nagovor Dontayea Drapera, došao Carmelo Anthony.

Na Twitteru mu je čestitao na pobjedi protiv Partizana

LeBron James i Romeo Travis bili su članovi “fantastične petorke” srednje škole St. Vincent St. Mary te su zajedno postali nacionalni prvaci. O njima je snimljen i dokumentarac “Više od igre” (More Than A Game).

Travis je, nakon pobjedničkoga koša protiv Partizana, objavio snimku na Twitteru, a LeBron mu je čestitao i podijelio taj video s milijunima svojih obožavatelja na toj društvenoj mreži.





Related Articles

Back to top button