IzdvojenoZadar

Lončar: “Bilo je pritisaka, ali odlazim”; Mrčela i Dvorski: “Ovo je rat unutar HDZ-a, vrijeme je za nove izbore”

Nakon što je u ekskluzivnom razgovoru za Nacional još uvijek aktualni predsjednik Skupštine Zadarske županije, HDZ-ov Željko Lončar kazao kako odlazi s te funkcije, na zadarskom političkom nebu ne prestaju nagađanja zašto Lončar odlazi i tko bi ga mogao naslijediti na spomenutoj funkciji. Osim aktualnih pitanja, postavlja se i još jedno pitanje – ima li HDZ uopće većinu za izglasavanje novog predsjednika u Županijski skupštini. O svemu tome, ali i ostalim političkim pitanjima Lončar je još jednom progovorio u razgovoru za ZADAR News.

– Odlazim s funkcije predsjednika i to sam potvrdio ekskluzivno za Nacional. Pri tome i dalje stojim. Mene nitko ne može nagovoriti da radim ono što ne želim i ja na takve pritiske ne pristajem. Odlazim jer mi je dosta svega, ali ostajem županijski vijećnik. Svoju funkciju, sukladno statutu prenijet ću na gospođu Snježanu Jurinić i ona će do izbora novog predsjednika obnašati tu funkciju.

Ali, statutom nije definiran vremenski period u kojemu novi predsjednik mora biti izabran, zar ne?

– To je točno, gospođa Jurinić dobit će moje ovlasti koje ću prenijeti na nju, a ja, kao što sam rekao, dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika. To ću protokolirati ovih dana pa da s tim konačno završim.

To bi značilo da gospođa Jurinić može ostati na čelu Županijske skupštine do kraja mandata, odnosno do svibnja 2021.?

– I to je točno, no mislim da ne bi bilo fer da tako ostane, složit ćete se sa mnom.

Je li točan podatak da će HDZ za novog predsjednika Skupštine predložiti dr. Zorana Šikića?

– To sam i ja načuo, ali kao što sam vam već rekao, u tim dodatnim stvarima ja ne želim sudjelovati. Ja odlazim i nikoga ne predlažem. Neka HDZ predloži novog predsjednika pa ćemo o njemu glasati – kazao je za Nacional Lončar koji je svojim istupom za naš tjednik od prije nekoliko dana itekako protresao županijsku i gradsku organizaciju zadarskog HDZ-a u kojemu se trenutno odvija pretkampanja za nasljednika predsjednika GO-a Jose Nekića za koje se vjeruje da se neće kandidirati za novi mandat.

U HDZ-u vjeruju kako je upravo klika s kojom upravlja Božidar Kalmeta u Županijskoj skupštini dovela do ostavke Željka Lončara, a kao predvodnika tog klana ističu Josu Nekića, Darija Vrsaljka, Marinu Mihovilović Pajkin i Marija Pešuta.

Jedan anonimni izvor ZADAR Newsa koji je nekoć bio vijećnik Neovisnih za Hrvatsku, a danas je neovisni vijećnik u razgovoru za naš tjednik kazao je kako je upravo Joso Nekić od tadašnjih NHR-ovih vijećnika lani zahtijevao da glasuju za skidanje točke o prodaji zgrade Zavoda za javno zdravstvo s dnevnog reda Županijske skupštine, Upravo u takvim diverzijama i političkim igrama Nekića mnogi vide destrukciju u kojoj Lončar više ne želi sudjelovati i zato je odlučio otići.

– Istina je da je to od nas tražio Joso Nekić, ali to su njihove borbe. Mi smo uvijek postupali onako kako smo mislili da je najbolje i ako smo ispali dio nečije igre, meni je to žao, ali dobro je da se zna da su njihovi (HDZ-ovi, op.a.) vijećnici dolazili i od nas tražili takve usluge. Mi u tom trenu nismo znali da se oni na takav način međusobno “kolju”, ali to je danas, s vremenskim odmakom i više nego očito – kazao je ZADAR Newsu izvor koji je želio ostati anoniman.

Županijski vijećnik Bandićeve stranke, Drago Čulina vjeruje kako HDZ i bez njegovog klub vijećnika, koji broji tri člana ima većinu za izbor novog predsjednika Županijske skupštine. On napominje i da, kao socijaldemokrat on u Zadru nema s kim politički razgovarati s obzirom na to da, kako je rekao, HDZ i SDP tajno koaliraju dugi niz godina kada je to potrebno.

– Ja sam socijaldemokrat, međutim zadarski županijski SDP je u tajnoj koaliciji s HDZ-om na lokalnoj razini već jako dugo. Oni se međusobno podržavaju i jako su premreženi pa se ne treba bojati ukoliko bi došlo do izbora novog predsjednika, a HDZ-u bi pofalilo glasova. Oni bi, vjerujte, to profesionalno odradili i ne bi bilo nikakvih problema. Što se tiče novog kandidata, dr. Šikića kojega spominjete, o njemu ne znam ništa i morat ću ga proučiti prije nego donesem odluku hoću limu dati glas. Mislim da mu moj glas neće biti potreban, ali ću svejedno proučiti njegovu biografiju i donijeti svoju odluku neovisno o svom klubu vijećnika. Neću nikome govoriti kako bi trebao postupati, svatko ima svoju glavu i glasat će po svojoj savjesti – kazao je za ZADAR News Čulina.

SDP-ov Nino Mrčela smatra kako je Lončarova ostavka posljedica brojnih afera u Zadarskoj županiji. Kazao je i kako ga ista i ne iznenađuje previše.

– Ova ostavka je samo posljedica brojnih afera koje se događaju u Zadarskoj županiji, unutarstranačkih sukoba u HDZ-u te nemogućnost donošenja odluka u samoj skupštini, stoga me i ne iznenađuje previše. Iskreno vjerujem da gospodin Lončar više ne želi sudjelovati u svemu ovom. Da podsjetim, mandat župana Longina obilježile su afere gotovo na tjednoj bazi, to su afere u Narodnom muzeju, mijenjanje Statuta muzeja po potrebi, poništavanje javnih natječaja za izbor ravnatelja javnih poduzeća, predaja luke Gaženice u ruke koncesionara bez da je ikad sazvana tematska sjednica Županijske skupštine unatoč podnesenom zahtjevu ujedinjene oporbe, postupak izbora ravnatelja Županijske uprave za ceste iako ne ispunjava uvjete natječaja, te katastrofalno stanje u zdravstvu, nedostatak pedijatara i ginekologa, ostavka ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu nakon što je najprije vozni park doveden u katastrofalno stanje, a zatim je kasnio natječaj za nabavu novih vozila, podizanje optužnice protiv načelnika općine Škabrnja, problemi oko zbrinjavanja opasnog otpada u Obrovcu.

Mrčela, zanimljivo, ističe i kako je cjelokupna oporba u aktualnom mandatu djelovala jedinstveno. Napominje i kako bi se takva suradnja trebala nastaviti na sljedećim lokalnim izborima koji se trebaju održati dogodine.

– Otkriće velikog broja afera možemo zahvaliti djelovanju cjelokupne oporbe, čiju suradnju treba nastaviti, jer uskoro stižu i novi lokalni izbori. Javljaju se nove političke opcije i inicijative, što pozdravljam i nadam se da ćemo se zajednički suprotstaviti HDZ-u – kaže Mrčela.

Vijećnik Mrčela ima informacije, a koje su potvrđene i Nacionalu, kako se na Lončara nakon prvotnog istupa u Nacionalu vršio pritisak da povuče svoju ostavku, međutim, on vjeruje, baš kao što je i sam Lončar ZADAR Newsu potvrdio, kako do toga neće doći.

– Prema informacijama s kojima raspolažem, vrh HDZ-a vršio je pritiske ovih dana na gospodina Lončara da povuče svoju ostavku, ali ne vjerujem da će do toga doći. Nadam se da će postupiti moralno i ostati dosljedan sebi kao što je napravio kad je dao ostavku na čelu Upravnog vijeća ŽUC-a jer nije htio sudjelovati u izboru Branka Kutije za novog ravnatelja. Prilikom izbora novog predsjednika Županijske skupštine vladajući moraju pokazati imaju li uopće većinu – kazao je za kraj Mrčela.

Bivši dožupan, a danas vijećnik MODES-a, Rudolf Dvorski smatra kako je vrijeme za nove izbore. On tvrdi da HDZ posljednje tri godine vodi bitku sa samim sobom, ali i svojim koalicijskim partnerima.

– Mislim da bi trebali ići na nove izbore za župana i Županijsku skupštinu jer sve ovo što se događa posljednje tri godine nije dobro. Očito je da HDZ vodi bitke sa svojim koalicijskim partnerima i samim sobom, a u svemu tome uvijek nastradaju građani – kazao je Dvorski za ZADAR News.

Related Articles

Komentari

 1. Život može biti lukav i vjerujte mi, život je odigrao puno trikova na meni, nikad ne vjerujem u vudu ili lijevanje čarolije iako sam pročitao neke knjige o njima. Posebni čovjek zvan dr. Ajayi dokazuje mi da je vudu / čarolija lijevanje stvarna i da postoji. Moje ime je Sarah i imam 45 godina s troje djece i ljubavnim muškarcem kao mužem. 8 dobrih mjeseci bio sam u depresivnom stanju jer se moj suprug jednog jutra probudio i napustio kuću s nekom odjećom bez ikakvog objašnjenja, čekao sam da se tog dana vrati kući, ali nije ga bilo gdje naći, nazvao i rekao da ga više ne zanima naš brak ili djeca, ovo mi je ohladilo kožu i bio sam u šoku jer se ne mogu sjetiti da smo imali problema, kasnije sam saznao da je s drugom ženom, svi razgovori a napor da ga natjeram da se vrati kući bio je neuspjeh, ponaša se kao da me nikad prije nije poznavao. Čitao sam članak na web mjestu kad sam vidio svjedočenje žene koja tvrdi da joj je dr. Ajayi pomogao u rješavanju obiteljskih problema i da je prekinula njegov kontakt. Odabrao sam kontakt i poslao poruku uroku dr. Ajayi, objasnio sam mu svoje probleme, rekao je da se ne bih trebao brinuti da će sve biti u redu. Sumnjam u to, ali sam se odlučio predomisliti. Rekli su mi neke stvari koje da radim, znam li da sam 3 dana nakon čarolije ujutro čula kucanje na vratima, vani je moj muž stajao, rekao je da ne zna što radi i ne mogu se niti sjetiti koliko je vremena bilo van kuće, vrlo sam sretan što sam dobio muža natrag i hvala dr. Ajayi, čarobnjak za čaroliju, otkad sam ga kontaktirao, moj život ide bez problema i želim ljude vani prolazeći kroz moj prethodni uvjet da dobijem brzu pomoć, zato dijelim svoje svjedočenje. Ako prolazite kroz bilo kakve životne poteškoće, kontaktirajte dr. Ajayija putem e-maila: drajayi1990@gmail.com ili Whatsapp: +2347084887094 i drago će vam se.

 2. Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete se posuditi u bilo kojem terminu od 1 do 25 godina i posuditi bilo koji iznos od 2.000 do 50.000.000,00 funti za bilo koju svrhu. Prijaviti se možete putem WhatsAppa: +14092051142 ili e-maila: larryfox2017@hotmail.com

 3. GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

  ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNINSKOG I KUPNJNOG DRUŠTVENOG PODUZEĆA POZOVIO je gradsku banku. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG blagoslivljam gradsku banku
  ,
  Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
  sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
  dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
  nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
  prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
  ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
  potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
  zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
  baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: (citybankloan123@gmail.com) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
  najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
  tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
  molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
   (citybankloan123@gmail.com) nikada vas neće iznevjeriti, i
  vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo kontaktirajte (citybankloan123@gmail.com) danas i od njih dobijte svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
   Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradske banke zbog svog zajma jer sam kredit bez uspjeha dobio od ove tvrtke.

 4. GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

  ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNINSKOG I KUPNJNOG DRUŠTVENOG PODUZEĆA POZOVIO je gradsku banku. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG blagoslivljam gradsku banku
  ,
  Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
  sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
  dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
  nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
  prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
  ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
  potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
  zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
  baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: (citybankloan123@gmail.com) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
  najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
  tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
  molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
   (citybankloan123@gmail.com) nikada vas neće iznevjeriti, i
  vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo kontaktirajte (citybankloan123@gmail.com) danas i od njih dobijte svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
   Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradske banke zbog svog zajma jer sam kredit bez uspjeha dobio od ove tvrtke.

 5. KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. …

 6. Pozdrav svima. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili kredit od AMERICAN FINANCE GROUP, a onda sam se odlučio prijaviti prema njihovim preporukama i prije samo nekoliko sati potvrdio sam na svom osobnom bankovnom računu ukupan iznos od 30.000 dolara koji sam zatražio. Ovo je zaista sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem svoje e-pošte (christywalton355@gmail.com) Sretna sam sada kad sam dobila kredit koji sam tražila

 7. ovi šta daju kredite, iman poruku….popuŠimi ukreli biciklu…. ma mrš vi i ta tema tu..

 8. Does your website have a functioning contact information as I’m having a really hard time finding it? I would like to send you an email regarding a number of innovative suggestions I have got for your blog and would like both of us to go over them if you want. You do have a rather great weblog here and I look ahead to seeing it grow over time.

 9. Hi, this would be my first time seeing your website. Your write-ups have been really handy and have pointed me in the correct direction. I hope I will be in a position to provide something back and help other individuals eventually just like you’ve helped me.

 10. JOIN ILLUMINATI HOME OF RICHES, FAME AND POWER FROM ANY COUNTRY + 27785167256… Are you a bubrotherhood that is going to be a bless with money. Once you are a member, you are going to receive such as: Cash Reward of USD $ 9,000,000 USD, New Sleek Dream CAR valued at USD $ 800,000 USD. A Dream House bought in the country of your own choice One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination. One year Golf Membership package A VIP treatment in all Airports in the World, A total Lifestyle change Access to Bohemian Grove Monthly payment of $ 5,000,000 USD to your bank account every month as a member. illuminati home of riches, fame and power help you get your dream, where you can rule the world, contact Us to proceed with your initiation ,,, WHATSAPP US +27785167256 The Illuminati is the World wind organization. Bringing The Needy And The Talented To Lamplight Of Fame And Riches. Get money, fame, powers, security, get recognized in your business, political race, rise to the top in whatever you do, be protected spiritually and physically! WELCOME TO ILLUMINATI How to join Illuminati In Switzerland – How to join Illuminati In Sweden -How to join Illuminati In Norway – How to join Illuminati In Dubai – How to join Illuminati In Saudi Arabia -How to join Illuminati In Oman â € ¢ How to join Illuminati In Austria â € ¢ How to join Illuminati In belgium â € ¢ How to join Illuminati In Netherlands â € ¢ How to join Illuminati In Australia ¢ ¢ How to join Illuminati In China Other How to join Illuminati In Australia. How to join Illuminati In spain and angentina and molaysia and mexico and ghana nigeria and all the countries…

 11. POWERFUL SPELL CASTER THAT BROUGHT MY EX HUSBAND BACK INTO MY LIFE AFTER HE LEFT ME EMAIL Her VIA EMAIL maamtifah@GMAIL.COM ADD Her ON WHATSAPP +27605775963 Hello my fellow friends online I’m munilah from USA, I want to use this medium to thank Dr latifah because I’ve brought back my Ex husband. my husband left me for his ex girlfriend he had before he married me it’s a difficult situation for me I called and beg him to come back he refused he said he don’t love me anymore I tried every possible way to get him back all was in vain I told my friend about it and she gave me Dr Great email and I emailed him and told her my problem and she told me what to do and I did it and he cast a love spell which brought back my husband within 24 hours. If you need help in getting back together with your Ex, email Dr latifah at WhatsApp him + 27605775963 view his websitehttps: //5cde9dab89efa.site123.me/

 12. Fine site you have here! I similarly liked how swiftly your web site loaded. Did you do any type of optimisation to your website? And if so, exactly what resources did you make use of? Any suggestion will be very valued as I will seriously like my blog to load up like the one you have. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close