Zadar

“MARASKA” PRED GRADSKIM VIJEĆEM: Dogus traži izmjene plana – mijenja se sve osim hotela!

Na sjednici Gradskog vijeća Zadra koja će biti održana 26. listopada naći će se i odluka o trećim izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“. Gradska je uprava 3. listopada zaprimila pismo namjere CFO Dogus Croatia u kojem predlažu izmjenu plana na česticama u njihovom vlasništvu, a u materijalima za dnevni red stoji kako je “temeljem Zaključka Gradskog vijeća Grada Zadra potrebno preispitati i sve ostale čestice unutar obuhvata predmetnog Plana, izuzev čestice na kojem se nalaze hotelski kapaciteti”.

Ovo je očekivani potez Dogusa s obzirom da je u video materijalima s nedavne prezentacije budućeg elitnog kompleksa bilo vidljivo da se, osim hotela u zgradi nekadašnje “Maraske”, sve ostalo mijenja.

Na građevnoj čestici br. 1 iz trenutnog plana ostala bi funkcija stambeno – rezidencijalnog kompleksa s promjenama u organizacijskom i oblikovnom smislu, dok bi se na sada Planom predviđenim građevnim česticama br. 3 i 5 promijenila namjena iz stambene u poslovno – trgovačko – ugostiteljsko – turistički centar s trgom. Sukladno tome, provele bi se i neophodne izmjene na prilagodbi planirane infrastrukture. 





Related Articles

Back to top button