IzdvojenoZadar

Mario Kožul novi je zamjenik ravnateljice Doma zdravlja

Renatu Bek više neće mijenjati Marina Čavić, već dugogodišnji djelatnik Doma zdravlja, inače poznati član zadarske organizacije HDZ-a

Marina Čavić više nije zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije, Renate Bek. Nju će uskoro zamijeniti poznati zadarski HDZ-ovac Mario Kožul. Čavić je, kako doznajemo, trenutno na bolovanju, a Kožul čeka pismenu potvrdu svojega imenovanja, piše Zadarski list. 

Promjena je ovo u koju se krenulo zbog unaprjeđenja rada ove županijske ustanove koje se proteklih godina više puta našla u medijima zbog štrajka djelatnika ili dolaska inspekcije. Vozači i medicinski tehničari Doma zdravlja ispred zgrade Hitne pomoći održavali su prosvjedne skupove sa sindikalnim predstavnicimam izražavajući nezadovoljstvo najprije preustrojem službe hitne pomoći i reformom zdravstvenog sustava te kršenjem prava i diskriminacijom vozača i medicinskih tehničara.

Kasnije su više puta prosvjedovali i zbog loših uvjeta rada upozoravajući na dotrajala vozila u kojima voze pacijente te su čak i predlagali Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu preustroj službe Hitne pomoći. Dom zdravlja jedne je godine čak pohodila i inspekcija zbog prijave Ministarstvu i HZZO-u koje su djelatnici obavijestili o »svim nezakonitostima u radu Doma zdravlja zbog kojih najviše ispaštaju pacijenti«. U anonimnoj prijavi poručili su kako »sve ovo rade zbog pacijenata jer javnost nema pojma što se ovdje događa i koliko je situacija sve ozbiljnija za pacijente. Zato smo i tražili hitan dolazak inspekcije kako se ne bi događale još gore stvari od ovih koje se događaju. Pacijenti trpe, a nemaju se kome požaliti jer ovise o našem prijevozu na dijalizu ili neku drugu terapiju u bolnici. Uvjeti u kojima radimo i u kojima se prevoze pacijenti su strašni i to ćemo sve inspekciji reći« – prijavili su djelatnici.

Situacija se s godinama popravila, osobito nakon činjenice da su djelatnici Odjela za sanitet prebačeni u Zavod za hitnu medicinu, a promjena na dužnosti zamjenika ravnateljice Renate Bek stoga bi trebala donijeti novi napredak u radu Doma zdravlja.

Kožul će se zalagati za napredak Doma zdravlja

Kožul je u kratkom razgovoru za ZADAR News kazao kako će se na novoj funkciji, a koja nosi i nove obveze, još predanije posvetiti svom poslu. 

– Zanima me samo posao. Želim se što je moguće više posvetiti radu i napretku Doma zdravlja Zadarske županije, to je sve što imam za reći – kazao nam kratko Kožul. 

Related Articles

Back to top button