IzdvojenoZadar

Mario Živković: Zadovoljan sam s prosvjedom, Dukić je obična kukavica koja se skriva od građana

PROSVJED

Jučer s početkom u 10 sati na Narodnom trgu održan je prosvjed protiv aktualne HDZ-ove vlasti i gradonačelnika Branka Dukića.

Nezadovoljni stanovnici Dikla, koje je predvodio organizator prosvjeda i suspendirani djelatnik Grada Zadra Mario Živković tijekom trajanja pdosvjeda cijelo vrijeme su držali tranaparente s jasnim proukama:

– Aglomeracija, zadarska komemoracija
– Probudite se Zadrani dok vam ne bude kasno
– Kneževa palača, što čeka USKOK, gdje je OLAF?
– Polako s radovima, nije priša. Nemojte radit kad je sunce, a kamoli kad je kiša, sve nam se čini da vas boli kita
– Dvi godine po tri puta kopate iste ulice, je li vas sram?
– Ideš livo, ideš desno, svugdi blokada, o lipo ga li grada
– Monte Carlo”

Osim transparenata koji jasno poručuju ono što prosvjednike muči, organizator prosvjeda Mario Živković u svojim porukama prije i nakon prosvjeda bio je i više nego jasan.

Gradonačelnika Dukića, odnosno lutku na koncu HDZ-ovog zločinačkog klana kojim upravlja Božidar Kalmeta, koji je prosvjednike dan uoči prosvjeda na jednom internom sastanku prozvao šakom jada i bolesnicima, Živković je nazvao kukavicom koja se skriva i koja se boji suočiti s prosvjednicima i žiteljima Dikla. Iako Živković godinama poziva na dijalog, ako do toga ne dođe, postoji i drugo rješenje.

– U suprotnom više neće biti mirnih prosvjeda, blokirat ćemo glavne gradske prometnice – rekao je Živković.

Azimi Dukići - jedna je od grafika koja je osvanula na društvenim mrežama. - Pošto Zadar? pitaju se građani
Azimi Dukići – jedna je od grafika koja je osvanula na društvenim mrežama. – Pošto Zadar? pitaju se zabrinuti građani.

Živković je na kraju prosvjeda u razgovoru za ZADAR News kazao kako je zadovoljan s prosvjedom i zahvalio se svima koji su došli.

U međuvremenu, ZADAR News je doznao kako je gradonačelnik Branko Dukić za vrijeme prosvjeda bio u središnjici HDZ-a u Medulićevoj 2, ali i kako je nakon prosvjeda u društvu nekoliko gradskih djelatnika otišao na ručak. I na tom ručku Dukić je o prosvjednicima, baš kao i dan uoči prosvjeda, govorio pogrdnim riječnikom.

Doznali smo i da je sam Božidar Kalmeta nakon prosvjeda o Dikljanima koji su došli prosvjedovati rekao da su nebitni i da ih treba ignorirati.

Afera Kneževa palača – uskoro slijede ispitivanja 

A kada je u pitanju odluka Državnog odvjetništva vezano za aferu Kneževa palača, od svojih izvora doznali smo kako bi Božidar Kalmeta, Šime Erlić, Grozdana Perić, Zdravko Livaković, ali i brojni drugi uskoro trebali biti ispitani na okolnosti pljačke europskog novca. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button