ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Marko Popović: Vratit ću se u Zadar da osvojim naslov prvaka

popovic_zalgiris_03– Volio bih se vratiti u Zadar dok još mogu igrati, pružiti nešto klubu koji mi je dao sve – kazao je Pop

Ugodnih 2-0 prednosti, s koliko je Cibona sinoć dočekala Zadar, ipak je uzelo mali danak na atmosferi u Draženovu domu. Ne da nije bila odlična, dapače, no s obzirom kako je prošle godine “vrilo” u utakmicama protiv Cedevite, postavili su se neki viši standardi. Uz to, zadarski navijači odustali su od organiziranog dolaska valjda računajući kako će se naslov sigurno dodijeliti u Zagrebu te ih se navodno nije uspjelo skupiti dovoljno da se napuni jedan autobus. Boje gostiju branili su zato Zadrani koji su se zatekli u Zagrebu, među ostalima i košarkaši Dominik Mavra, Luka Žorić te Marko Popović koji je poraz svojih sasvim realno doživio.

– Cibona je zasluženo prvak jer je kvaliteta bila na njihovoj strani. Ja bi se pak volio vratiti u Zadar dok još mogu igrati, pružiti nešto klubu koji mi je dao sve i osvojiti naslov s njim. To mi je velika neispunjena želja – kazao je Pop koji je prije osam godina bio prvak sa Cibonom.

A Hrvatska je sinoć dobila jednog od najmlađih osvajača titule prvaka u povijesti – Lovru Mazalina. Prošle godine, mjesec i pol dana prije svog 16. rođendana sa cibosima je prvi naslov uzeo Marko Arapović, a sada je, 24 dana prije, to pošlo za rukom i njegovom suigraču.

Njima dvojici trener Lutz dao je priliku u posljednje dvije i pol minute susreta, obojica su postigla koševe – Marko iz igre (4), a Lovro (2) iz slobodnih bacanja. Bio je to najveći okidač za navijanje više od pet tisuća ljudi na tribinama.

– Tresla mi se ruka na tim bacanjima, ali ih bar nisam promašio kao u prošloj utakmici. Presretan sam, ovo je nešto neopisivo – kazao je Lovro i dodao kako mu to sigurno nije posljednji naslov s vukovima.

Naime, za njega je jako zainteresirana Cedevita i htjela bi ga još ovog ljeta, no mladić tvrdi kako ostaje pod Tornjem.





Related Articles

Back to top button