IzdvojenoZadar

Marko Pupić Bakrač: Policija i ODO štite kriminalce hapseći novinare

PRIOPĆENJE ŽUPANIJSKOG VIJEĆNIKA

Vijećnik Županijske skupštine Marko Pupić-Bakrač oglasio se povodom uhićenja novinara Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića u gradu Zadru.

Dvojica hrvatskih državljana (49 i 38 godina), osumnjičena da su počinili kaznena djela nametljivog ponašanja – tri su godine pratili i uhodili 65-godišnjaka, i neovlaštenog fotografiranja, kazneno su prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru. Portal Zadarski.hr doznaje da su osumnjičenici novinari Hrvoje Bajlo i Domagoj Margetić za koje policija navodi da su se nametljivo ponašali prema HDZ-ovcu Božidaru Kalmeti.

“Ovo je još jedna sramota HDZove milicije i Kalmetinih mališanana iz Državnog odvjetništva. Isključivi cilj kaznene prijave je sprječavanje u onome što rade zadnjih dana , odnosno zaštita notornih kriminalaca a kaznena prijava se temelji doslovno na ničemu kao i u moja tri slučaja.”, piše Pupić-Bakrač.

“Poštovani, ovo što se događa u Zadru je van svakog zdravog razuma, uzusa minimum minimuma demokratskog društva, van bilo kakvih okvira normalne pravne države. Sam sam već tri puta hapšen zbog govora, odnosno verbalnog delikta pod smješnim a ujedno i tragičnim konstrukcijama optužnica HDZove milicije u Zadru i Kalmetinih mališana iz zadarskog Drržavnog odvjetništva . Nisam u nikakvom kontaktu sa uhićenim osobama međutim ne može se montirati optužnice po tko zna koji put na osnovu prijave notornih kriminalaca a da one nemaju nikakvog temelja u Zakonu, logici ni zdravoj pameti. Kako su navedeni novinari mogli pratiti Kalmetu od 2020 godine kada Margetić živi u Zagrebu i nije bio u Zadru nekoliko godina a Bajlo koliko mi je poznato ni auto nema. Što su ga pratili na daljinu čak i za vrijeme Corone i lockdowna ? Ako je trčanje za nekim političarom i traženje da odgovori na pitanja uznemiravanje i nametljivo ponašanje zašto se ne pohapse svi novinari u RH ? Ako je slikanje nečije vile krimen ili objavljivanje te slike koju je slikao tko zna tko zašto se ne pohapse svi oni koji su slikali nečie vile, recimo Kuščevićevu, direktora HEPa, bivšeg ministra Marića pa i moju na kraju krajeva ? Ili se te stvari rade samo  u Zadru po prijavi i nalogu USKOKovih optuženika i teških kriminalca ? Koji by the way usprkos blokade imovine i kaznenog progona u Zadru žive na visokoj nozi poput Pabla Escobara a tako se i ponašaju.  Ne posustaju u svojim poslovima i kriminalnim aktivnostima kao da se ništa ne događa.  Ne da imaju veći ugled u institucijama sistema od bilo kojeg poštenog i zaslužnog građanina nego uživaju njihovu podršku i zaštitu , drže te iste institucije pod svojim utjecajem i kontrolom .  Što je Zadar nekakva kriminalno-fašistička enklava unutar pravnog i državnog poretka RH?”, napisao je Pupić Bakrač tajništvu DORH-a.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button