IzdvojenoKulturaZadar

Mateo Jović izbacio sing “Suveniri”

ZADARSKI KANTAUTOR

U izdanju Nota Bene Recordsa Zagreb, zadarski akademski glazbenik i kantautor mlađe generacije predstavlja se sa singlom Suveniri.

Pjesma govori o autorovim nemirima koje opisuje kao suvenire svog života koji ga prate kao sjene i u okolnostima i vremenima izazova potiču da ide naprijed, jer kako naglašava, svaka tama na kraju ipak uvijek umire.

Akademski glazbenik

Mateo Jović rođen je u Zadru 1986. godine. Diplomirao je na Odjelu za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Ljiljane Molnar Talajić. Uz bavljenje klasičnim glazbenim opusom i suradnjama sa profesionalnim ansamblima u zemlji i inozemstvu, njeguje i vlastiti skladateljski izričaj.

Iza Matea su brojni nastupi

Do sada iza sebe ima brojne nastupe i suradnje od kojih izdvaja prvu nagradu na natjecanju europskih mladih skladatelja i pjevača na temu “Dosta nam je ratova, višegodišnju autorsku glazbenu emisiju na Hrvatskom radiju Pjesma u pjesmi , višestruke nastupe na Chansonfestu u Zagrebu, izdanje božićne CD singlice “Dođi Božiću” za Zadarski list u zlatnoj nakladi i dr.

 

 

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button