112IzdvojenoZadar

MEGA MEDIA: “Svećenici koji su konzumirali kokain povezani su sa Sjemeništem”

Vijest o dvojici svećenika koji se dovode u vezu sa uživanjem u kokainu, a koji su, kako neslužbeno doznajemo, obuhvaćeni velikom policijskom istragom zaintrigirala je javnost, piše portal Mega Media koji je i otvorio temu droge u Nadbiskupiji.

Prvi (1) i drugi (2) članak o temi droge u Nadbiskupiji od danas možete pratiti i u posebnoj temi u kojoj će članci biti kronološki poredani. 

>> Više o temi ‘Kokain u Zadarskoj nadbiskupiji’
 
U Zadarskoj nadbiskupiji uvjeravaju novinare da ništa ne znaju o slučaju, no portal Megamedia je u međuvremenu došao do novih informacija. Riječ je, kako doznajemo iz izvora bliskih Kaptolu, o dvojici mlađih svećenika iz dvije ravnokotarske župe. Možda u Zadarskoj nadbiskupiji doista ne znaju ništa o drogiranju svećenika, no do nas su došle pouzdane informacije kako su zato jako dobro sa slučajem upoznati na Kaptolu. Još više zabrinjava informacija da ovo nije usamljeni slučaj i da osim dvojice svećenika koji su bliski Sjemeništu, ima još članova Klera kojima kokain nije nepoznanica, piše Mega Media.

Kada su u pitanju policijske istrage koje se tiču Klera, pravila su vrlo jasna i ne bi bilo dobro da bilo tko utječe na isho događaja. U interesu je javnosti da se policijska istraga uspješno okonča i da se pošalje jasna poruka da u takvim situacijama nema kompromisa.

Nadbiskup Puljić trebao je znati za rezultate istrage

Nadbiskup Želimir Puljić je trebao znati za rezultate policijske istrage s obzirom da su ga po zakonu dužni obavijestiti. To definira i čl. 8 Zakona između Republike Hrvatske i Svete stolice o pravnim pitanjima koji kaže: ”U slučaju sudske istrage o kleriku zbog možebitnih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonikom, sudske vlasti će o tome prethodno obavijestiti nadležne crkvene vlasti.”, navodi Mega Media.

Ipak, ne čudi što u Zadarskoj nadbiskupiji tvrde da o drogiranim svećenicima ne znaju ništa. Ne bi to bilo prvi put da Mons. Želimir Puljić nema kontrolu u svojoj nadbiskupiji. Dodajmo i to da je već duže vrijeme među klerom prisutno nezadovoljstvo s nadbiskupom Puljićem kao i česti skandali pojedinih svećenika na župama o čemu ćemo vrlo skoro izvijestiti javnost kao i konkretnim mjerama koje će Vatikan poduzeti po tom pitanju.


Related Articles

Back to top button